Изследването е проведено през ноември, като са интервюирани повече от

...
Изследването е проведено през ноември, като са интервюирани повече от
Коментари Харесай

Изтичането на мозъци от Русия расте, на страната не достигат 1 млн експерти

Изследването е извършено през ноември, като са интервюирани повече от 5 хиляди респонденти от студенти по ИТ от друг пол и възраст, живеещи в разнообразни градове на Русия. От тези, които биха желали да изоставен, 25% декларирали, че желаят да емигрират в Съединените щати, 7% - в Обединеното кралство, 6% - в Германия, 5% - в Канада, 23% - в други страни, 34% са подготвени да заминат където и да е.

В началото на тази година Министерството на цифровата промишленост оцени дефицита на дипломиран личен състав в локалната ИТ промишленост за трагичен. В момента има дефицит на към 1 милион души годишно. В същото време, съгласно Habr Career, през първата половина на тази година междинната заплата на ИТ експертите в Русия се е нараснала с 6,2% спрямо втората половина на 2020 година, възлизайки на към 1300 $.

Според Александър Волчек, общоприет шеф на просветителната платформа GeekBrains „ Мотивацията за такова предпочитание постоянно не са приходите, а нематериални аргументи. Най-популярната причина за пренасяне е по-високият стандарт на живот в други страни - 35% от интервюираните са дали този отговор “.

Другата причина е опциите за добра кариера и опция да пребивавам в демократична среда, където има господство на правото.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР