Изследването е част от проекта Регионални профили: показатели за развитие

...
Изследването е част от проекта Регионални профили: показатели за развитие
Коментари Харесай

Здравеопазването на местно ниво: рязко намаляващ брой лекари, рекордна смъртност

Изследването е част от плана " Регионални профили: индикатори за развиване " на (ИПИ), чието най-ново издание ще бъде показано на 7 декември. Пълния текст на проучването четете Заглавието е на " Дневник ".

Кризата в опазването на здравето, породена от пандемията, слага голям брой въпроси по отношение на адекватността на здравната система в страната, нейния потенциал, благоприятни условия и проблеми.

Този разбор стъпва върху знаците в категория " Здравеопазване " от проучването на ИПИ " Регионални профили: индикатори за развиване ". Прегледът на редица други данни по отношение на ресурсите, резултатите и резултатите в системата на опазването на здравето добавя тази база и обрисува някои съществени параметри на достъпа до здравни грижи и въздействието на пандемията през 2020 година.

Проследяването на протичащото се на локално равнище откроява разликите и спецификите на опазването на здравето във всяка една българска област. Последните сравними данни на регионално равнище са за 2020 година

Ресурси  Здравеопазването на локално равнище: внезапно намаляващ брой лекари, рекордна смъртност

Резултати  Здравеопазването на локално равнище: внезапно намаляващ брой лекари, рекордна смъртност

Ефекти  Здравеопазването на локално равнище: внезапно намаляващ брой лекари, рекордна смъртност

Пандемията от COVID-19 води след себе си доста промени. Събитие от сходен мащаб, което да въздейства толкоз значимо върху съществени здравни индикатори и индикатори за качество и дълготрайност на живота, рядко се следи в историята на човечеството. То слага под напън съвсем всички обществени системи и изисква бърза промяна на доставчиците на здравни, просветителни и обществени услуги. Допусканията са, че данните за резултатите от пандемията в България през 2021 година ще са още по-тежки спрямо 2020 година, без значение от съществуването на ваксини и нови лекувания.

В дълготраен проект пандемията евентуално ще наложи промени в системата на опазването на здравето, целящи по-бързото ѝ адаптиране към нови талази на вируса и насочване към превъзмогване на дълготрайните отрицателни последствия от боледуването.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР