Изследване за състава на кашкавала, продаван у нас, показва, че

...
Изследване за състава на кашкавала, продаван у нас, показва, че
Коментари Харесай

Проверка: В 7 от 10 марки кашкавал у нас има 70% вода

Изследване за състава на кашкавала, продаван у нас, демонстрира, че млечният артикул не дава отговор на условията. Проучването е създадено от вестник „ Телеграф “, а тематиката в ефира на „ Твоят ден “ по NOVA NEWS разясниха журналистът от печатното издание Елена Иванова и доктор Сергей Иванов от Центъра по биология на храните.

" Установихме, че при 7 от 10 марки водата е повече, в сравнение с би трябвало да е съгласно БДС ", сподели Иванов. И добави, че в България има артикули, които са наречени „ кашкавал “, само че не се създават по съответната технология.

Иванова пък уточни, че няма точна формулировка от Министерството на земеделието и храните какво би трябвало да е сухото наличие в кашкавала. Журналистът добави, че цената на такива артикули не е по-ниска.

Само водното наличие не е задоволително, с цел да се потвърди, че има нарушавания при производството, акцентира доктор Иванов. Той добави, че БАБХ и Министерството на земеделието и храните са абдикирали от този проблем, а пазарът е залят с вносни заготовки, етикетирани като кашкавал.

Продуктите, които не са създадени по технологиите за кашкавал, само че отново са от мляко, не са рискови, само че нямат нужните качества, сподели журналистът. Д-р Иванов добави, че е значимо какви са другите съставки, защото съществува опцията да се сложат софтуерни добавки, които не е добре да се употребяват. В кашкавала би трябвало да има млечно, акцентира специалистът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР