Изследване в Холандия, в което са участвали дарители на кръв,

...
Изследване в Холандия, в което са участвали дарители на кръв,
Коментари Харесай

3% от холандците имат антитела срещу коронавируса

Изследване в Холандия, в което са взели участие донори на кръв, е открило, че към 3% са развили антитела против новия ковид , оповестиха здравните управляващи, представени от " Ройтерс ".

Това е знак какъв % от холандското население може към този момент да е преболедувало болестта.
 Холандия надвиши 3 000 умряли от новия ковид
Холандия надвиши 3 000 умряли от новия ковид

За последните 24 часа са умряли още 189 души

Директорът на Националния институт за публично здраве (RIVM) Яп ван Дисел разкри резултатите по време на спор в Народното събрание.

" Това изследване демонстрира, че към 3% от холандците са развили антитела против ковид ", заяви той. " Можете да пресметнете това, няколкостотин хиляди души " в страна със 17 милиона население.

В страната има 28 158 доказани случая, само че единствено тежко болните и здравните служащи са тествани. Починалите са над 3100.

Службата за даряване на кръв Sanquin разгласи, че ще стартира да тества 10 000 проби в седмицата на 19 март , само че по-късно заяви, че ще разкрие резултатите единствено пред RIVM.
 Нови 1316 случаи на ковид в Холандия за 24 часа
Нови 1316 случаи на ковид в Холандия за 24 часа

Новите смъртните случаи са 132

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,95 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 126 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 2,6 млн. случая и над 137 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 517 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР