Изследване установи, че около 10% от хората в САЩ страдат

...
Изследване установи, че около 10% от хората в САЩ страдат
Коментари Харесай

Около 10% от хората в САЩ, възстановили се от Омикрон, страдат от дълъг КОВИД-19

Изследване откри, че към 10% от хората в Съединени американски щати страдат от дълъг КОВИД-19, откакто са прекарали инфекцията с разновидността Омикрон на новия ковид, заяви Асошиейтед прес.

Ранните констатации от изследването на Националните здравни институти на Съединени американски щати акцентират признаците, с които дългият КОВИД-19 се отличава най-вече. Терминът дълъг КОВИД-19 се употребява, с цел да обозначат постоянно изтощителните здравословни проблеми, които могат да продължат месеци или даже години след инфекцията от новия ковид.

Милиони по света към този момент са страдали от дълъг КОВИД-19, само че учените към момента не знаят какво го предизвиква, за какво не се появява измежду всички, инфектирани с КОВИД-19, по какъв начин да бъде лекуван, или даже по какъв начин да бъде диагностициран най-ефективно.

„ Понякога слушам хората да споделят: „ О, всеки е най-малко малко отпаднал ", сподели един от създателите на проучването, доктор Леора Хорвиц от медицинския център на Нюйоркския университет. „ Не, има нещо друго при хората, които страдат от дълъг КОВИД-19, и е значимо това да се знае ".

В новото проучване, оповестено в сп. „ Джърнъл ъв ди американ медикъл асошиейшън ", участваха повече от 8600 души, които са страдали от КОВИД-19 в разнообразни интервали от пандемията. Проучването ги съпоставя с други 1100 души, които не са били инфектирани.

Според някои оценки почти един на трима пациенти, прекарали КОВИД-19, са минали и през дългия КОВИД-19. Новото изследване се концентрира върху някои от най-разпространените признаци на дългия КОВИД-19: отмалялост, световъртеж, стомашно-чревни признаци, сърцетуптене, полови проблеми, липса на подушване или усет, жадност, хронична кашлица, болежка в гърдите, утежняване на признаците като резултат от физическа активност и необикновени придвижвания. Изследователите се пробват да открият предел, който да помогне при установяването на това кои пациенти да бъдат включени в изследвания за вероятното дълготрайно лекуване на КОВИД-19 в бъдеще.

Хорвиц акцентира, че лекарите не би трябвало да употребяват този лист, с цел да диагностицират хората с дълъг КОВИД-19 - това е единствено инструмент за провеждането на проучвания. Пациентите може да страдат от дълъг КОВИД-19, даже да имат единствено един от тези признаци или пък напълно други признаци, които не попадат в този лист.

Всички изследват дългия КОВИД-19, само че „ даже не знаем какво съставлява ", сподели още Хорвиц.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР