Изследване, проведено от учени от Университета на Западна Австралия, показва,

...
Изследване, проведено от учени от Университета на Западна Австралия, показва,
Коментари Харесай

Жените разпознават неверника само като го погледнат

Изследване, извършено от учени от Университета на Западна Австралия, демонстрира, че дамите могат да схванат дали един мъж изневерява или не, единствено като го погледнат, написа Business Insider. 

„ Силният “ пол от своя страна не разполага с сходно качество.

За задачата на изследването учените подканват участниците да прегледат няколко фотоси с лица на непознати хора от противоположния пол (някои от тях били изневерявали на своята половинка). Впоследствие те трябвало да оценят физиономиите по няколко характерности, в това число надеждност и честност. 

Какво се случило? Жените разпознали неверниците в 62 % от случаите, до момента в който мъжете – единствено в 23 %.

„ Една от вероятните аргументи за това евентуално се крие във обстоятелството, че мъжкият пол при множеството животни (включително хората) има склонността да е по-дискриминиращ към своя сътрудник, защото той губи надалеч по-малко, ако му бъде изневерено “, счита еволюционният биолог Лий Симънс.

Любопитен факт – мъжете в проучването били по-склонни да посочат красивите дами като неверници. Нюх, който се оказал неправилен. Жените от своя страна базирали своето решение по-скоро на мъжествеността, в сравнение с привлекателността на лицето. 

„ Нашите резултати демонстрират, че може да се направи точна преценка за изневярата въз основата само и единствено на лицето, без да се взима поради самото държание “, заключва доктор Симънс.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР