Изследване от последния доклад за семейните почивки на Post Office. Изгодните

...
Изследване от последния доклад за семейните почивки на Post Office.
Изгодните
Коментари Харесай

Слънчев бряг измести Мармарис от първото място за най-изгодни курорти


Изследване от последния отчет за фамилните почивки на Post Office.

Изгодните цени в България изместиха Турция от първото място в най-новото изследване за най-горещите ваканционни точки на преференциална цена. Стремително покачващите се цени в турските курорти способстват за смяната, съгласно ново изследване.

Изследване от последния отчет за фамилните почивки на Post Office акцентира по какъв начин разноските в Мармарис, Турция, порастват като гъби, защото заведения за хранене, кафенета и магазини покачват цените, с цел да се смекчат фрапантния спад на турската лира по отношение на еврото.

За съпоставяне, нарастването на разноските за храна в българския Слънчев бряг е по-малко, тъй че той съумява да изпревари Турция. Доклада на Post Office, изработен за TUI, съпоставя разноските в 16 европейски дестинации и открива, че цените са скочили в множеството курорти отпреди пандемията.

Извличане на максимума от лятната почивка

Докато фамилиите от Европа се пробват да летят до места с по-топъл климат, или просто за смяна на ситуацията, нашият плажен барометър разпознава най-изгодните, както и най-скъпите дестинации при 16 от най-популярните европейски курорта за фамилни летни бягства.

Сравняваме цената на 12 продукта за във всяка дестинация, с цел да изчислим разноските, които фамилиите харчат за една общоприета „ *морска кошница “.

Снимка: iStock

Според отчета цените в България са нарастнали с 7,9%, считано то 2019г., тези в Турция със 10,6%, а в Гърция с 4,2% за същия интервал.

Въпреки тези покачвания на цените, курортните разноски в Слънчев бряг и Мармарис са с повече от 20% по-ниски от най-евтиния курорт в еврозоната, португалския Алгарве (128 евро), и към половината от цената на двете най-скъпи дестинации. „ Кошницата “ на барометъра в Пулия, Италия, "тежи " малко под 220,45 евро, до момента в който Ибиса е с най-висока цена в изследването с над 220,45 евро.

И в двете дестинации обаче цените са паднали - с 4,9 на 100 в Ибиса и 5,2 на 100 в Пулия. Заедно с Майорка (164,74 евро, 3,3% спад по отношение на 2019 г.), Ибиса и Пулия бяха единствените дестинации, които демонстрираха спад на цените.

Най-голямото нарастване от 38% е в Крит (192 евро), само че също по този начин има двуцифрено процентно нарастване в Алгарве (+12%), Коста дел Сол (150.52 евро, +23%) и Пореч, Хърватия (183,71 евро, +11%), дружно с Мармарис (+11%).

„ Открихме огромни вариации в цените в 16-те изследвани дестинации, изключително в 13 курорта в еврозоната. Това прави двойно по-важно за летовниците да си напишат домашното и деликатно да разпределят бюджета си, с цел да покрият разноските във ваканционния курорт, който посещават “, споделят основателите на отчета. „ Също по този начин открихме, че цените могат да варират фрапантно сред курортите в една и съща страна. В Гърция, да вземем за пример, разноските са 17% по-ниски в Корфу, в сравнение с в Крит. “

Ричард Софър, търговски шеф в TUI UK, добави: „ Въпреки покачващите се разноски за живот, има доста празници, които демонстрират добра стойност за парите за нашите клиенти за тази година и по-късно. Виждаме мощно търсене, изключително за почивки в тези по-достъпни дестинации, като резервациите в Турция са се нараснали с 60% по отношение на 2019 година, а Алгарве остава безапелационен любимец за фамилиите, като резервациите са се нараснали с една трета по отношение на 2019 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР