Изследване, оспорващо популярното схващане за градския живот, показва, че хората,

...
Изследване, оспорващо популярното схващане за градския живот, показва, че хората,
Коментари Харесай

Изненадващо откритие: Хората в големите градове са по-здрави

Изследване, оспорващо известното разбиране за градския живот, демонстрира, че хората, които живеят в гъсто обитаемоте и натоварени центрове са по-здрави и щастливи , в сравнение с жителите на предградията, съобщи Ройтерс.

Проучването на експерти от Оксфордския университет и Хонконгския университет е обхванало 400 000 поданици на 22 града във Англия , измежду които столицата Лондон , Глазгоу и Кардиф .

Изследователите са открили, че живущите в комерсиалните зони на огромните градове водят по-активен обществен живот и се разхождат повече от жителите на предградията. Социалната интензивност прави хората по-щастливи, а с помощта на придвижването равнищата на затлъстяване измежду тях са по-ниски.

" Колкото по-компактни стават градовете, толкоз по-лесно става обикалянето из тях. Гъсто обитаемоте жилищни региони постоянно са по-добре проектирани и оферират привлекателни дестинации. Хората стават по-независими от колите си и употребяват публичния превоз или вървят пешком, за разлика от жителите на по-ненаселените покрайнини, за които персоналният превоз постоянно е единствената опция ", споделя Чинмой Саркар от изследователския екип.

Експертът счита, че изследването ще помогне на управляващите да " влязат в час " и да спрат да имат вяра в легенди по отношение на това какво прави един град функционален. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР