Изследване обвърза проблемите с храненето при бебетата с повишен риск

...
Изследване обвърза проблемите с храненето при бебетата с повишен риск
Коментари Харесай

Учени обвързаха проблемите с храненето при бебетата с повишен риск от забавено развитие

Изследване обвърза проблемите с храненето при бебетата с нараснал риск от закъснение в развиването на децата, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.

Специалисти от университета в Олбъни са изследвали майките на близо 3600 деца на 18-ия, 24-ия и 30-ия месец след раждането им с проблеми в храненето като задавяне, рев по време на хранене или избутване на храната. Децата са изследвани и за закъснение в развиването си, добавя Българска телеграфна агенция.

В съпоставяне с бебета без проблеми в храненето, злоядите бебета посочили над два пъти повече неуспехи при скринийнговите маркери за закъснение в развиването, открили учените.

"Проблемите с храненето може да са свързани със забавеното развиване, тъй като те са индикативни за съществени неврологични разлики ", сподели ръководителят на проучването Ерин Бел, преподавателка по публично здраве в университета в Олбъни, щатски университет на Ню Йорк. Резултатите от проучването са оповестени онлайн в профилираното издание "Джърнъл ъв педиатрикс ".

Проблемите в храненето могат да доведат и до недохранване и неприятно физическо развиване, което визира общото развиване или да са свързани с прочувствения характер, което пък да способства за обществено и поведенческо закъснение в развиването, заключават създателите на проучването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР