Изследване на трима учени от Великобритания, Австрия и САЩ разглежда

...
Изследване на трима учени от Великобритания, Австрия и САЩ разглежда
Коментари Харесай

Има връзка между доходите в семейството и сексуалната ориентация на детето

Изследване на трима учени от Англия, Австрия и Съединени американски щати преглежда догатката, че половите хормони в плода оказват въздействие върху половото привличане, което хората изпитват на по-късен стадий от живота си, заяви електронното издание " МедикълЕкспрес ", базирайки се на известие на университета в Суонзи, Англия. 

Според откривателите най-високи честоти на еднополово увлечение са открити при децата от групата с най-ниски приходи (25 на сто), най-ниски честоти в групата с приходи, малко по-високи от останалите, и нараснали честоти на еднополово увлечение при децата на 25 на 100 от популацията с най-високи приходи.

Изследването, чиито резултати бяха оповестени в онлайн списанието " Еволушънъри сайколъджи ", е резултат от взаимната работа на професор Джон Манинг от университета в Суонзи, Англия, на Бернхард Финк от Виенския университет и на американския постепенен биолог и социобиолог Робърт Тривърс.

" Тези нови резултати демонстрират, че високият фетален естроген е фактор за еднополовото привличане както при мъжете, по този начин и при дамите при децата на родители с ниски приходи. И противоположното, при децата от мъжки и женски пол на родители с високи приходи високият фетален тестостерон може да е обвързван с еднополовото привличане ", сподели проф.Манинг.

Изследването е продължение на предходно изследване с присъединяване на професор Манинг, оповестено предходната година в сп. " Джърнъл ъв байосоушъл сайънс ", което откри, че майките с ниски приходи феминизират децата си в утробата посредством контролиране на хормоните, до момента в който майките с високи приходи маскулинизират децата си.

Това изследване се основава на връзката сред дължината на показалеца и безименния пръст на индивида, известна като съответствие 2D:4D. Дългият анонимен пръст е маркер за по-високи равнища на пренатален тестостерон, а дългият показалец е маркер за по-високи равнища на пренатален естроген. Обикновено мъжете имат по-дълги безименни пръсти спрямо дамите, до момента в който дамите имат по-дълги показалци спрямо мъжете.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР