Изследване на кръвта от хора с две дози от ваксината

...
Изследване на кръвта от хора с две дози от ваксината
Коментари Харесай

Хората, които са преболедували COVID и са ваксинирани, са най-защитени срещу Омикрон |

Изследване на кръвта от хора с две дози от имунизацията и преболедували COVID-19 сподели, че в множеството случаи те са били способни да обезвреждат разновидността. Това насочва, че бустерна доза от имунизацията може да помогне против инфекцията, заяви Ройтерс.

Вариантът Омикрон на новия ковид може отчасти да убягва на отбраната от две дози на имунизацията на " Пфайзер " / " Бионтех ", сподели ръководителят на лаборатория в Африканския здравен институт в Република Южна Африка (РЮА). 

Алекс Сигал, професор в Африканския здравен институт написа в Туитър, че има " доста огромен спад " в неутрализирането на разновидността Омикрон спрямо по-ранните разновидности.

Лабораторията е анализирала кръвта на 12 мъже, имунизирани с две дози от имунизацията на " Пфайзер " / " Бионтех ". Резултатите от проучването са оповестени на страницата на лабораторията в интернет, само че не са рецензирани.

Кръвта от петима от шестимата, които са боледували от COVID-19 и са имунизирани, към момента е обезвредила разновидността Омикрон.

" Резултатите са по-добри от предстоящото. Колкото повече антитела има човек, толкоз по-добър е шансът да има отбрана от Омикрон " - написа Сигал в Туитър.

Лабораторията не е изследвала кръв от хора с бустерна доза, тъй като такава още не е налична в РЮА. Според ръкописа лабораторията е следила понижаване от 41 пъти на равнищата на обезвреждащи антитела против разновидността Омикрон.

Сигал добави в Туитър, че цифрата евентуално ще бъде променено след спомагателни изследвания.

Макар и обезвреждащите антитела да са индикатор за имунна реакция, съгласно експертите други кафези, като В- и Т-клетките също се подтикват от имунизациите и оказват помощ за отбраната против ковид.

Предварителните данни не демонстрират имунизацията да е по-малко способна да предотвратява тежко заболяване или гибел. Докато не престават лабораторните проучвания, изпълнителният шеф на " Бионтех " Угур Шахин сподели предходната седмица: " мислим, че е евентуално хората да имат забележителна отбрана против тежко боледуване, породено от Омикрон. "

Вариантът Омикрон беше открит първо в РЮА предишния месец. Той провокира паника по целия свят за нова вълна на COVID-19. Световната здравна организация го класифицира като пораждащ безпокойствие, само че сподели, че към този момент няма данни да са нужни характерни ваксини против него. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР