Изследване на Института за пътна безопасност показва, че на АМ

...
Изследване на Института за пътна безопасност показва, че на АМ
Коментари Харесай

Войната на пътя: Представиха карта на кървавите пътища у нас! На АМ Тракия е най-опасно ГРАФИКИ

Изследване на Института за пътна сигурност демонстрира, че на Автомагистрала “Тракия ” са починали 108 души в интервала 2017-2020 година, ранените са 1080. Tези данни я трансформират в автомагистралата с най-голям риск да загинеш в България. На всички останали автомагистрали за същия интервал са починали общо 74 души със 603 ранени лица.

Въпреки че  през последните 10 години рискът да загинеш от ПТП в България е един от най-високите в целия Европейски Съюз, ние продължаваме да имаме и най-високата позволена скорост от 140 км/ч. на автомагистрала в цяла Европа. Експертите на ИПБ смятат за безконтролно и непрофесионално мълчанието на държавните институции по неправилното взето политическо решение през 2012 година за увеличение на оптимално допустимата скорост на 140 км/ч.

Институтът за пътна сигурност дава карта на черните пътища в България и упорства за незабавни политически и експертни решения за нормализиране на пътнотранспортната конюнктура в България. Ние сме единствената страна в Европейски Съюз, при която се установи нарастване на жертвите от ПТП от месец май 2021 година с повече от 40% по отношение на 2020 година. През тази година от месец май до 20 юни са починали 88 души, а за същия интервал на предходната година те са били 53 –ма.

7 са и „ най-черните пътища ” у нас, които взимат най-вече жертви от войната на пътя.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР