Изследователят на климата д-р Джанлука Грималда казва, че рискува да

...
Изследователят на климата д-р Джанлука Грималда казва, че рискува да
Коментари Харесай

Изследовател на климата рискува да загуби пост в университета, защото отказва да лети до дома

Изследователят на климата доктор Джанлука Грималда споделя, че рискува да загуби поста си в Килския институт за международна стопанска система в Германия, тъй като отхвърля да употребява аероплан като транспортно средство назад от Папуа Нова Гвинея.

Грималда възнамерява да се върне в Германия от изследователското си пътешестване, без да лети, с цел да понижи въглеродните си излъчвания с 90%, и вместо това има намерение да пътува с фериботи, рейсове, влакове и товарни кораби.

Той обаче сподели, че институтът му е дал тридневно предупреждение да се върне до 2 октомври, което би го принудило да лети, съгласно изказване, оповестено от климатичната група Scientist Rebellion.

Грималда сподели пред CNN, че институтът Кил му е споделил да „ чака второ предупреждение/искане да се появи в Кил, пътувайки със аероплан “, откакто не се е върнал и че те „ по-късно ще издадат писмо за редуциране “, когато той не се появи повторно.

Заплатата му за септември не е изплатена и предлагането му за неплатен отпуск е отхвърлено, добави той в изказване.

Институтът Кил сподели на CNN, че „ не разяснява обществено въпроси, свързани с вътрешния личен състав. Когато пътувате по работа, Институтът поддържа своите чиновници да пътуват по щадящ климата метод. “

На въпроса за изказванието на Грималда, че заплатата му за септември не е била изплатена, институтът Кил сподели, че няма да разяснява обществено „ вътрешен въпрос за личния състав... за отбрана на нашите чиновници “.

Експериментален икономист и участник в акцията на Scientist Rebellion, Грималда организира теренна работа в Бугенвил, Папуа Нова Гвинея в продължение на шест месеца, изучавайки връзката сред глобализацията, изменението на климата и общественото доближаване.

Разрешението на Грималда за пътешестване изтече на 10 септември, само че проучванията му лишиха повече време от в началото плануваното заради няколко закани за сигурността – в това число един случай, когато той беше държан за пленник от група, въоръжена с мачете и всичките му движимости бяха иззети, Изявлението на учения Rebellion се споделя.

Тъй като климатичната рецесия се ускорява, въздействието на авиацията е обект на все по-голямо внимание. Търговската авиация предизвиква 2,5% от световните излъчвания на CO2 всяка година, като търсенето на полети – и излъчванията – се чака да се усилят доста през идващите години . Като опция, деятели за климата като Грета Тунберг са моделирали по-екологични способи за пътешестване като с транспортен съд или трен.

„ Готов съм да се изправя против всички правни и стопански последствия от това решение “, сподели Грималда в изказване. „ В последна сметка това е и проблем с психологичното здраве. Психологическото ми положение не може да не бъде разказано като безпокойствие за климата, а летенето не може да не утежни това положение.

На Грималда му бяха нужни 35 дни, с цел да стигне до Папуа Нова Гвинея от Германия по-рано тази година, защото той измина 15 000 километра (9 321 мили) по суша до Сингапур, преди да вземе полет за втория стадий от пътуването.

В момента той към момента е в Папуа Нова Гвинея, преди да тръгне с товарен транспортен съд на 8 октомври за дългото си пътешестване назад до Германия.

Лора Падисън от CNN способства за репортажите.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР