Изследователски център “Тренд и “24 часа стартират общ проект за

...
Изследователски център “Тренд и “24 часа стартират общ проект за
Коментари Харесай

Половината българи искат 1000-2000 лв. на месец за добър живот

Изследователски център “Тренд ” и “24 часа ” започват общ план за обществено-политически показател под името 24 TREND INDEX, написа " 24 часа ". Основната цел е всеки месец да се тестват нагласите на българите и да се дава справедлива информация за публичното мнение както по политически, по този начин и по публични тематики.

Представяме на вашето внимание втората част от изследването, отдадена на публичен блок от въпроси. Проучването е осъществено от проучвателен център “Тренд ” по поръчка на вестник “24 часа ”.



Изследването е представително за пълнолетното население на страната и е извършено измежду 1005 пълнолетни български жители по метода “лице в лице ”. Теренът на изследването е сбъднат сред 3 и 12 ноември 2017 година

Над 60% от българите не са задоволени от стандарта си на живот все още, демонстрират данните от изследването на “24 часа ” и проучвателен център “Тренд ”.

54% не чакат това да се промени в идната една година. Позитивна настройка за смяна заявяват 21% от българите, а

единствено 16%

считат, че

виталният им

стандарт ще

се утежни

Откроява се ясна взаимозависимост по възраст, като по-младите възрастови групи (18-39 г.) са надалеч по-оптимистично настроени в посока позитивна смяна на виталния си стандарт, за разлика от тези над 60 години, измежду които две трети не чакат никаква смяна.

Вижте графиката огромна тук

Проучването регистрира

чувство за

сигурност

измежду българите за личното им работно място и това на околните. Само 8% чакат някой от работещите членове на семейството им да бъде скъсен, а 9% считат, че е евентуално да останат без работа в идващите 12 месеца. Необходимо е да създадем уточнението, че 37% от интервюираните не правят трудова активност – най-голяма част от тези хора са в пенсионна възраст.

98% от българите могат да купуват постоянно самун, до момента в който 60% постоянно могат да си разрешават покупка на месо. Месните артикули са най-недостъпни за хората над 60 години, както и за тези, които са безработни.

На декларативно равнище

всеки пети

българин твърди,

че има спестени

пари

Половината от сънародниците ни настояват, че ще живеят добре, в случай че имат месечен приход сред 1000 и 2000 лева

Желаната заплата е по-скоро съответна, като се имат поради действителностите на пазара на труда.

За една четвърт от живеещите в столицата мечтаният месечен приход е над 2500 лева

Над една трета от всички българи не биха се обърнали към полицията, а към свои близки, когато имат проблем обвързван с персоналната си сигурност, а 58 на 100 имат доверие на полицията при решаването на сходен вид случаи.

/24 часа

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР