Изследователите смятат, че ухапването от пухкава котка на улицата може

...
Изследователите смятат, че ухапването от пухкава котка на улицата може
Коментари Харесай

Бездомна котка зарази мъж с непозната за науката инфекция

Изследователите считат, че ухапването от пухкава котка на улицата може да е доста по-опасно, в сравнение с сме считали преди.

Във Англия ухапването от бездомна котка се трансформира в развиване на странна болест за 48-годишен мъж, което довело учените до задънена улица - животното в действителност заразило индивида с бактерия, която откривателите не бяха виждали преди, написа Science Alert.

Изследователите означават, че имунният отговор на пациента към непознатия микроорганизъм е бил просто безразсъден. Само 8 часа след множеството ухапвания ръцете на мъжа се подули дотам, че се наложило да отиде в незабавното.

В болничното заведение медиците почистили, обработили и превързали раните на пациента. Лекарите са му поставили инжекция срещу тетанус, след което му предписали курс от антибиотици. Но безусловно след ден той още веднъж бил в лечебно заведение - дребният и междинният пръст на лявата му ръка били мъчително подути. Двете му предмишници пък били зачервени.

В резултат на това лекарите е трябвали да отстранен хирургично повредената тъкан към раните. След това на пациента са дадени три разнообразни антибиотика интравенозно и е изпратен вкъщи още веднъж с нов курс медикаменти. Този път, за благополучие, лекуването е помогнало и пациентът се е възстановил изцяло.

Въпреки това лекарите се фокусирали върху това да схванат какво се е случило в последна сметка. Те изследвали тъканите и анализирали микроорганизмите, присъстващи в пробите от раните му, и разкрили нещо доста ненадейно. Оказа се, че тъканите съдържат сходен на стрептококи организъм, незнаен до момента на науката.



Streptococcus е жанр грам-положителни бактерии, които предизвикват менингит, изострен фарингит, бактериална пневмония, конюнктивит и доста други болести. По-късно учените секвенирали част от генома на тази бактерия и открили, че тя не съответствува с нито един регистриран вариант. Всъщност те са съумели да открият напълно нов бацил, който не е бил публично документиран преди.

Допълнителни проучвания разкриват, че бактерията принадлежи към различен жанр Грам-положителни бактерии, наименуван Globicatella. След това учените секвенирали цялостния геном на бактерията и в този момент допускат, че тя се разграничава от други сродни варианти с към 20%. Това значи " обособен и неописан до момента тип ".

Учените са разкрили, че новият вид бактерии са мощно устойчиви на няколко постоянно срещани типа антибиотици, което прави извънредно мъчно да се отстраняват от тялото на пациента. За благополучие на медиците и потърпевшия откритият във Англия нов вариант се повлиява добре от някои антибиотици. Авторите на проучването акцентират, че този случай би трябвало да служи като предизвестие, че котките към момента са " контейнер на неоткрити бактериални типове, които имат патологичен капацитет за хората ".

Статистиката демонстрира, че котешките драскотини и ухапвания са причина за към 66 000 визити в незабавното поделение всяка година и това е единствено в Съединените щати. Много пациенти обаче се нуждаят от антибиотици или даже интервенция, с цел да се предотврати разпространяването на сериозна зараза.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР