Изследователите са открили биологичен материал на около 3,5 милиарда години,

...
Изследователите са открили биологичен материал на около 3,5 милиарда години,
Коментари Харесай

Учените откриват признаци на най-ранен живот на Земята след откритие на 3,5 милиарда години

Изследователите са разкрили биологичен материал на към 3,5 милиарда години, прикрит в отдалечени, кристално чисти лагуни.

Разположени на повече от 12 000 фута над морското ниво на аржентинското плато Атакама, покрай границата сред Чили и Боливия, има плитки езера, които са дом на строматолити – скалисти маси от варовиков материал и утайки, формирани от плодотворния напредък на фотосинтезиращи микроби, наречени цианобактерии.

Строматолитите (на гръцки „ пластова канара “) са живи вкаменелости, открити единствено в няколко солени лагуни или заливи на Земята. Тяхната неповторима екосистема дава взор върху това каква е била Земята преди милиарди години, когато първобитните организми са се появили на планетата.

Геологът Брайън Хайнек сподели: „ Те може да са едни от най-хубавите модерни образци за най-ранните признаци на живот на Земята. Не наподобяват на нищо, което в миналото съм виждал, или в действителност като нещо, което някой академик в миналото е виждал. Просто е изумително, че все ощ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР