Изследователи в Евърглейдс във Флорида са направили откритие, което трудно

...
Изследователи в Евърглейдс във Флорида са направили откритие, което трудно
Коментари Харесай

Откриха най-големия досега питон в историята

Изследователи в Евърглейдс във Флорида са създали изобретение, което мъчно може да се повярва. Те споделят, че са разкрили най-голямата записана до момента змия питон във Флорида, която се плъзга из блатата там, и наподобява, че е напът да се снабди с дребни с сходни на нейните размери, написа БГНЕС.

Според организацията Conservancy of South Florida е открита най-голямата в историята змия питон, а индикаторите на това нещо са зашеметяващи.

Дължината ѝ е малко под 5,5 метъра, а тежестта ѝ е към 215 кг.

Предишният рекордьор в този регион е със 140 кг, тъй че последната находка смазва този относително малък размер. Това несъмнено не е нещо, което бихте желали да настъпите по време на къса разходка из блатото.

Според AccuWeather откривателите са били нащрек за огромна змия в този район, като са считали, че такава населява местността. Те са употребявали мъжки змии-разузнавачи, с цел да се ориентират за мястото, защото тези мъжки постоянно сами търсят женски, с които да се чифтосат. Изследователите наблюдавали една змия и по-късно явно чули мощно ромолене в един шубрак. Там те разкрили 5-метровата змия.

Заедно с голямата змия, групата от природозащитната организация разкрила, че змията е снесла и 122 яйца. Така че скоро в региона сигурно ще има още такива животни. Дали те биха могли да доближат същите размери, следва да разберем. Изследователите са съумели да открият и каква храна е консумирала тази змия директно преди да бъде хваната. Тя е била под формата на белоопашат елен. Това значи, че тази змия е приемала храна, която може да бъде почти с човешки размери.

Към момента Бирманският питон се смята за инвазивен тип в Евърглейдс във Флорида. Тя не е първичен жител на региона, а е импортирана преди няколко десетилетия, когато хората стартират да пускат домашните си любимци в дивата природа, защото към този момент не желаят да се грижат за тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР