Изследователи твърдят, че човешкият мозък е биологичен компютър, а съзнанието

...
Изследователи твърдят, че човешкият мозък е биологичен компютър, а съзнанието
Коментари Харесай

Изследователи: мозъкът ни е биологичен компютър, а душата е програма, която не изчезва след смъртта

Изследователи настояват, че човешкият мозък е биологичен компютър, а съзнанието ни – стратегия, която се извършва от този компютър и не изчезва даже и след гибелта ни. Скорошното изобретение на двама водещи в своите области експерти напряко потресе научния свят. Учените изясняват, че след гибелта на индивида, душата му не умира. Информацията, която се съдържа в нея, просто се връща назад във Вселената. Така се обяснявал и фактът, че след гибелта си човек тежи с 21 грама по-малко.

Векове наред най-хубавите мозъци на човечеството бяха заети с безкрайната полемика има ли душа и в случай че в действителност съществува, безсмъртна ли е тя, или умира дружно с тялото. Тайнствената природа на човешката душа съумя да притегли вниманието на доста генерации учени, само че едвам неотдавна група откриватели откри нов теоретичен факт.

От 1995 година насам доктор Стюърт Хамероф, американски физик и почетен лекар на Департамента по анестезиология и логика на психиката на Аризонския университет, дружно със сър Рождър Пенроуз, физик в Оксфордския университет, работят над квантовата доктрина за съзнанието, учредена на визиите, че душата, или както там я назовават нормално, се поддържа от клетките на мозъка, наречени микротръбички.
В тази революционна доктрина се твърди, че мозъчните кафези държат човешката душа чрез субклетъчни формирания, наречени микротръбички.

Когато човек изпадне в положение, наречено клинична гибел, микротръбичките, ситуирани в мозъка му, губят квантовото си положение, само че информацията, която е заключена в тях, не се губи, а просто се връща назад във Вселената.„ Да си представим, че човешкото сърце стопира да бие, че кръвта стопира да тече по кръвоносните съдове, че микротръбичките са изгубили своето квантово положение. Но квантовата информация, която се съдържа в микроътръбичките, не се унищожава.

Нещо повече, тя не може да бъде унищожена, а се връща във Вселената, разтваряйки се в нея. Ако пациентът бъде реанимиран, тази квантова информация се връща в микротръбичките, и връщайки се към живот, пациентът споделя по какъв начин е видял нещо велико ”, разяснява теорията си доктор Хамероф в изявление за списание „ Science Channel ”.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР