Изследователи са установили, че авиоинженерите и мозъчните хирурзи не са

...
Изследователи са установили, че авиоинженерите и мозъчните хирурзи не са
Коментари Харесай

Мозъчните хирурзи и ракетните инженери не са непременно по-умни от останалите хора

Изследователи са открили, че авиоинженерите и мозъчните хирурзи не са безусловно по-умни от общото население, написа " Гардиън ".

Проучени са данни от интернационална група от 329 аерокосмически инженери и 72 неврохирурзи, които са изпълнили 12 задания онлайн, употребявайки теста за просветеност GBIT (Great British Intelligence Test) от платформата Cognitron. Участниците също по този начин са дали отговор на въпроси, свързани с тяхната възраст, пол и равнище на опит в специалността.

Задачите изследват разнообразни аспекти на познанието , в това число обмисляне и размишление, работна памет, внимание към елементи и качества за обработка на страсти. След това откривателите сравнили резултатите с тези, събрани преди този момент от повече от 18 000 членове на английското общество.

Данните демонстрират, че единствено при неврохирурзите се следи забележителна разлика - по-бързо решение на проблеми, само че по-бавно запаметяване спрямо общото население.
 По-нисък коефициент на просветеност след COVID-19?
По-нисък коефициент на просветеност след COVID-19?

Изследване въз основа на 85 000 теста...

" Разликата в бързината на решение на проблеми, проявена от неврохирурзите, може да се дължи на бързото движение на работа в специалността им, което притегля хора с към този момент действителен гений за бърза обработка на данни. Или може да е, въпреки и по-малко евентуално, артикул на образование за бързо взимане на решения в сериозни обстановки " , означават учените.

По думите им изследването е извършено частично за да се отговори на въпроса дали дадена специалност има интелектуално превъзходство над останалите.

Екипът обаче открива дребни разлики сред когнитивните качества на авиоинженерите и невролозите. Първите имат по-високи резултати във връзка с вниманието и мисловните операции, до момента в който вторите се оправят по-добре в решаването на семантични проблеми, да вземем за пример дефиниции на редки думи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР