Изследователи са доказали, че кучетата са в състояние да различават

...
Изследователи са доказали, че кучетата са в състояние да различават
Коментари Харесай

Кучетата разбират емоциите на своите господари

Изследователи са потвърдили, че кучетата са в положение да разграничават човешки страсти посредством съчетание на информация от разнообразни усещания, написа организация Фокус.

Четириногите ни другари са единствените същества с изключение на индивида, при които се следи такава дарба.

Екип от експерти по държание на животните и психолози от Университетите в Линкълн, Англия, и Сао Паоло, Бразилия, са потвърдили, че кучетата образуват нереални ментални показа за положителни и отрицателни прочувствени положения, вместо единствено да пресъздават заучено държание. По време на опити на 17 домашни кучета са показани двойки картини на радостни и ядосани хора или на кучета, които наподобяват игриво или нападателно. След това учените са пуснали записи на звуци на палав или нападателен лай и на човек, споделя “ела тук ” с щастлив или сърдит звук. Изследователите са открили, че кучетата са склонни да поглеждат към изображението, които дава отговор на тона на гласа и че по-често избират съответстващото лицево изражение. Кучетата са се справили още по-добре при разпознаването на тона на други кучета.

Миналата година екип във Виена откри, че кучетата схващат дали даден човек е благополучен или сърдит, гледайки лицето му. Новото изследване демонстрира обаче, че кучетата са способни на освен това от различаване на лицеви изражения, че са способни на действителни прочувствени усещания.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР