Изследователи от Южна Корея установиха, че мъжете, които работят повече

...
Изследователи от Южна Корея установиха, че мъжете, които работят повече
Коментари Харесай

Работите по повече от 52 часа седмично? Може да оплешивеете

Изследователи от Южна Корея откриха, че мъжете, които работят повече от 52 часа седмично, са два пъти по-застрашени от оплешивяване. Учените са достигнали до това умозаключение, откакто са проучили близо 13 хиляди души на възраст сред 20 и 59 години в продължение на пет години сред 2013 и 2017 година.

Участниците са били разпределени в няколко групи в сходство с работното им време. Отчетени са и други фактори, в това число фамилно състояние, приходи и нездравословни привички като тютюнопушене. В края на краищата се оказва, че дългите часове на работа (повече от 52 часа на седмица) са директно свързани с оплешивяването при мъжете. Причината? Стресът. Стресът предизвиква смяна в равнищата на хормоните в избрани елементи на тялото. Скалпът не прави изключение. 

Кюн Хун Сон, който управлява проучването, сподели, че резултатите от това изследване демонстрират, че дългото работно време е доста обвързвано с увеличеното развиване на оплешивяване при мъжете, добавя БГНЕС. " Ограничаването на работното време, с цел да се предотврати развиването на плешивост, може да се наложи при младите служащи на възраст сред 20 и 40 година, когато стартират да се появяват признаци на косопад ", сподели Сон и добави, че доста други проучвания преди този момент са разкрили, че стресът може да задейства механизма, който води до плешивост.

Установено е също, че стресът предизвиква увреждане на фоликулите на косата и даже ги изгаря, като въздейства върху клетъчните цикли и гибелта на клетките и по този метод предотвратява растежа на косата.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР