Изследователи от Вашингтонския университет са открили топла течност, която се

...
Изследователи от Вашингтонския университет са открили топла течност, която се
Коментари Харесай

Ще донесе смърт и разрушение! Откриха източник на „Голямо земетресение ВИДЕО

Изследователи от Вашингтонския университет са разкрили топла течност, която се просмуква от океанското дъно покрай регион на към 50 благи от брега на Нюпорт, Орегон. Те имат вяра, че това приключване може евентуално да аргументи гибелта на доста хора.  

Екипът от учени подозира, че подводният източник, наименуван Оазис Пития, може да е обвързван с каскадна субдукционна зона (SCZ) и да аргументи нараснало напрежение върху линията на разлома, защото изтича. Те разгласиха откритията си на 25 януари в списание Science Advances.

GLC е солидна разломна линия, разпростряла се от остров Ванкувър до Северна Калифорния и е източник на по-голямата част от земетресенията и цунамитата в района, съобщава Daily Beast. Нещо повече, откривателите считат, че този тектоничен разлом евентуално ще стане източник на идващото „ Голямо земетресение “. Изданието отбелязва, че земетресението ще бъде толкоз мощно, че ще донесе гибел и опустошения.
 океанско дъно, моментна фотография, счетоводство, разлом, разломна линия, океан Учените считат, че този тектоничен разлом евентуално ще стане източник на идващото „ Голямо земетресение “ Снимка: Tech Explorist
„ Питийският оазис дава рядка опция да научим за процесите, протичащи надълбоко на морското дъно, и неговата химия допуска, че тази течност идва от границата на плочата “, сподели Дебора Кели, професор по океанография в UW.

Екип от учени откри приключването, откакто видя струи от метанови мехурчета съвсем на миля (1,6 км) под повърхността на океана. Изпращайки подводен дрон за следствие, те откриха, че водата, която има друг химичен състав от околната морска вода, е с 16 градуса по Фаренхайт по-топла.



Изследователите споделят, че течността може да работи като тип регулатор на налягането сред континенталните и океанските плочи. Колкото повече течност има в пукнатините на разломите, толкоз по-малко е налягането сред две плочи, когато се сблъскват една с друга.

Колкото по-малко течност, толкоз по-голямо е налягането сред двете плочи. Това може да сътвори доста напрежение в района и да усили евентуалната сила, която може да докара до опустошително земетресение.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР