Изследователи от Северозападния университет твърдят, че пневмонията COVID-19 се разпространява

...
Изследователи от Северозападния университет твърдят, че пневмонията COVID-19 се разпространява
Коментари Харесай

COVID - пневмонията причинява повече щети, отколкото типичната

Изследователи от Северозападния университет настояват, че пневмонията COVID-19 се популяризира като голям брой горски пожари, оставяйки разрушена белодробна тъкан след себе си.

Коронавирус пневмонията се разграничава доста от пневмонията, породена от други аргументи, оповестява ново изследване. Инфекцията оставя увреждания след себе си и подхранва треската, ниското кръвно налягане и увреждане на бъбреците, мозъка, сърцето и други органи при пациенти с COVID-19. 

Учените откриха цел за лекуване на Коронавирус пневмония. Бактерии или вируси като грип, които предизвикват пневмония, могат да се разпространят в огромни райони на белия дроб в продължение на часове. В актуалното поделение за интензивно лекуване тези бактерии или вируси нормално се управляват или от антибиотици, или от имунната система на организма през първите няколко дни от болестта.

Изследването, оповестено в списание Nature, откриватели от Northwestern Medicine демонстрират, че пневмонията от COVID-19 е друга. Вместо бързо да заразява огромни райони на белия дроб, вирусът, причиняващ COVID-19, създава проблеми в голям брой дребни области на белия дроб. След това той отвлича личните имунни кафези на белите дробове и ги употребява, с цел да се популяризира в белия дроб в продължение на доста дни или даже седмици, като голям брой горски пожари, разпространяващи се в гората.

Тъй като инфекцията постепенно се движи през белия дроб, тя оставя увреждания след себе си и непрестанно подхранва треската, ниското кръвно налягане и увреждането на бъбреците, мозъка, сърцето и други органи при пациенти с COVID-19.

Тежките затруднения на COVID-19 спрямо други пневмонии могат да бъдат свързани по-скоро с дългия ход на болестта, в сравнение с с по-тежкото заболяване, споделят създателите на проучването.

Това е първото изследване, при което учените проучват систематично имунните кафези от белите дробове на пациенти с пневмония COVID-19 и ги съпоставят с кафези от пациенти с пневмония от други вируси или бактерии.

В резултат на подробния разбор откривателите идентифицираха сериозни цели за лекуване на тежка пневмония на SARS-CoV-2 и понижаване на нейните вреди. Целите са имунните кафези: макрофаги и Т кафези.

Изследването допуска, че клетките на макрофагите, нормално заредени с защита на белия дроб, могат да бъдат инфектирани с SARS-CoV-2 и могат да допринесат за разпространяването на инфекцията през белия дроб.

Северозападната медицина ще тества пробно лекарство за лекуване на тези цели при пациенти с пневмония с COVID-19 в клинично изпитване при започване на 2021 година Лекарството, което би трябвало да бъде тествано, успокоява възпалителния отговор на тези имунни кафези, като по този метод дава опция за започване на възстановителния развой в повредения бял дроб.

„ Нашата цел е да създадем COVID-19 лек, вместо тежък, което го прави съпоставим с неприятна простуда “, сподели съ-старшият създател на проучването доктор Скот Будингер, началник на белодробната и сериозна медицина в Медицинския факултет на Северозападния университет и Северозападната медицина.

COVID-19, сходно на грипа, е малко евентуално да изчезне, даже в случай че огромна част от популацията е имунизирано, сподели старши съавтор доктор Бен Сингър, помощник по белодробна и сериозна медицина във Фейнберг и доктор от Северозападната медицина.

" Вече откривателите от Северозапад и другаде чакат механизми, посредством които този РНК вирус, който мутира бързо, ще избегне съществуващите ваксини ", сподели Сингър. Изследването разкрива също за какво смъртността измежду пациентите на вентилатор за COVID-19 е по-ниска от пациентите на вентилатор заради постоянна пневмония, се оповестява в изследването.

Интензивният пожар в белите дробове (редовна пневмония) има по-висок риск от гибел.

Тези с пневмония COVID-19 са заболели дълго време, само че възпалението в белите им дробове не е толкоз тежко, колкото елементарната пневмония.

" Ако пациентите с COVID-19 се ръководят деликатно и здравната система не е претрупана, можете да ги преодолеете. Тези пациенти са доста заболели. Отнема им в действителност доста време, с цел да се оправят. Но в случай че имате задоволително кревати и снабдители на здравни услуги, можете да поддържате смъртността до 20%. Когато здравните системи са претрупани, смъртността се удвоява до 40% ", сподели Бъдингер.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР