Изследователи от Националния университет Корк в Ирландия твърдят, че храните

...
Изследователи от Националния университет Корк в Ирландия твърдят, че храните
Коментари Харесай

Храните, които лекуват стомаха и нервите

Изследователи от Националния университет Корк в Ирландия настояват, че храните с високо наличие на фибри могат да оказват помощ за справяне с . В последна сметка стресът поврежда освен душeвността, само че и тялото. Мозъкът и червата страдат най-вече от това.
Ново изследване на ирландски учени сподели, че " специфичната диета " спомага за изцеление на напрежението и неговото нездравословно влияние върху червата. Те поучават в менюто да са включени повече зеленчуци, бобови растения и други зърнени храни.
Тези храни изобилстват от фибри, които оказват помощ за производството на късоверижни мастни киселини (SCFA) в дебелото черво (това понижава безпокойството).
 Най-полезните храни за стомаха Най-полезните храни за стомаха
Здравето на стомаха е от основна значимост за здравето на организма като цяло, както и за вярното действие на имунната система...
Прекомерният стрес води до изтъняване на чревната стена, което се демонстрира като " синдром на пропускливите вътрешности ". В този случай бактериите, питателните протеини и отпадъчните артикули стартират да се просмукват в кръвта, което води до хронично инфектиране. Но този развой е обратим.
Учените са провели опит с присъединяване на гризачи. За задачата субектите са били сложени в стресови условия, само че в същото време са консумирали храни с високо наличие на фибри.
В резултат от това се следи понижаване на тревогата и възстановяване на храносмилателната функционалност. Това удостовери теорията за връзката сред диетата и напрежението. Но учените към момента не могат да изяснят механизмите на тази взаимовръзка.
Те напомнят, че диетата, богата на фибри, има един огромен плюс -  предотвратява натрупването на ненужно телесно тегло.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР