Изследователи от Лондон твърдят, че пациентите с маймунска шарка в

...
Изследователи от Лондон твърдят, че пациентите с маймунска шарка в
Коментари Харесай

Британски учени: Дефиницията за маймунска шарка трябва да бъде преразгледана

Изследователи от Лондон настояват, че пациентите с маймунска шарка в Обединеното кралство имат видимо разнообразни признаци от тези, следени при предходни огнища, което поражда избрани опасения за пропуснати случаи на инфекцията. Това твърди обява в The Lancet Infectious Diseases Journal, като поддържа догатките на съществени институции в публичното опазване на здравето като Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати (CDC), че огнището, което се популяризира основно измежду мъжете, които вършат секс с мъже (МСМ), се показва с необикновена картина.

Пациентите оповестяват за по-ниска температура и отмалялост и повече кожни лезии в гениталните и аналните области, в сравнение с нормално се следят при маймунската шарка, са открили откриватели в изследване, обхванало 54 пациенти в клиники за полово здраве в Лондон през май тази година. Авторите, които работят в няколко институции, в това число Chelsea & Westminster Hospital NHS Foundation Trust, споделиха, че дефиницията за случай на маймунска шарка би трябвало да бъде преразгледана, с цел да се избегне пренебрегването на случаи, най-много тъй като маймунската шарка може да „ имитира “ други постоянно срещани инфекции, излъчени по сексуален път (ППИ), като херпес и сифилис.

Проучването е открило също по този начин, че една четвърт от пациентите с маймунска шарка са ХИВ положителни, а една четвърт са имали друга ППИ.

„ Погрешната диагноза на инфекцията може да попречи на опцията за подобаваща интервенция и попречване на по-нататъшно предаване “, безапелационна е доктор Рут Бърн от Chelsea & Westminster Hospital NHS Foundation Trust.

Засега е известно, че маймунската шарка се популяризира посредством непосредствен контакт и откривателите работят, с цел да открият дали може да се предава и посредством сперма, което е класическото определение за предаване по сексуален път.

Д-р Дейвид Хейман, епидемиолог, специалист по разпространяване на инфекциозни заболявания и консултант на СЗО по отношение на епидемията, сподели, че е значимо да се управлява разпространяването, без да се стигматизират засегнатите.

„ Това включва работа с групите, изложени на максимален риск, с цел да се опитаме да им помогнем да схванат какъв брой елементарно е да се предотврати тази зараза – просто посредством отбягване на физически контакт в региона на гениталиите, когато има обрив “, уточни той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР