Изследователи от Кеймбриджкия университет установиха, че инвестициите в роботи могат

...
Изследователи от Кеймбриджкия университет установиха, че инвестициите в роботи могат
Коментари Харесай

Роботите ще доведат до спад в приходите на бизнесите в началото

Изследователи от Кеймбриджкия университет откриха, че вложенията в роботи могат да накарат облагите на фирмите първо да намалеят, преди да се повишат още веднъж, което води до по този начин наречения „ U-образен “ резултат върху облагите.

Това се споделя в отчет на TechXplore, оповестен в четвъртък.

Проучването се основава на данни от промишлеността от Обединеното кралство и 24 други европейски страни сред 1995 година и 2017 година Изследването откри, че ниските равнища на приемането на роботи съответстват с ниски облаги, само че по-високите равнища водят до сполучливи облаги.

„ Ако погледнете по какъв начин въвеждането на компютрите повлия на продуктивността, в действителност виждате закъснение на растежа на продуктивността през 70-те и началото на 80-те години, преди тя да стартира да се повишава още веднъж, което се случваше до финансовата рецесия през 2008 година “, споделя помощник на TechXplore, професор Чандър Велу от Института за произвеждане на Кеймбридж.

Обратен резултат

„ Интересно е, че инструмент, предопределен да усили продуктивността, имаше противоположен резултат, най-малко първоначално. Искахме да знаем дали има сходен модел при роботиката “.

„ Искахме да знаем дали фирмите употребяват роботи, с цел да подобрят процесите в фирмите, вместо да подобрят целия бизнес модел “, споделя съавторът доктор Филип Чен. „ Маржът на облагата може да бъде потребен метод за разбор на това “.

За своята работа учените проучват цели браншове, най-вече в производството, където роботите се употребяват най-често.

„ Интуитивно смятахме, че повече роботизирани технологии ще доведат до по-високи маржове на облага, само че фактът, че вместо това виждаме тази U-образна крива, беше неочакван “, сподели Чен.

Първоначално фирмите одобряват роботи, с цел да основат конкурентно преимущество посредством понижаване на разноските. Но нововъведенията в процесите са евтини за разбиране от останалите и съперниците също ще стартират да работят с роботи, в случай че това им оказва помощ да създадат продуктите си по-достъпни. По-късно това стартира да свива маржовете и да понижава маржа на облагата.

Серия от изявленията с американски производител на здравно съоръжение също е употребена като част от процеса на изследването.

Не е елементарен развой

„ Открихме, че не е елементарно да се одобри роботиката в бизнеса – рационализирането и автоматизирането на процесите е в действителност скъпо “, споделя Чен.

„ Когато започнете да въвеждате от ден на ден и повече роботи във вашия развой, в последна сметка достигате точка, в която целият ви развой би трябвало да бъде модифициран от горе до долу “, споделя Велу. „ Важно е фирмите да създават нови процеси по едно и също време с внедряването на роботи, в противоположен случай ще стигнат до същата сериозна точка “.

В последна сметка, с цел да се реализиран сполучливи маржове на облага след въвеждането на роботи, откривателите предлагат роботите да бъдат изцяло интегрирани в бизнес модела, с цел да разпрострат цялостната си мощ.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР