Изследователи от Кеймбридж предлагат иновативен подход за улавяне на CO2(снимка:

...
Коментари Харесай

Суперкондензатори улавят CO2 от атмосферата


Изследователи от Кеймбридж оферират новаторски метод за хващане на CO2
(снимка: University of Cambridge)

Британски учени оферират технология за хващане на въглероден диоксид от атмосферата благодарение на суперкондензатори. Те към този момент са създали на ниска цена устройство, което може селективно да улавя CO2.

Около 35 милиарда тона CO2 се отделят в атмосферата всяка година. Организация на обединените нации предизвестява, че въглеродният диоксид в атмосферата е главната опасност за човечеството в изискванията на.

За страдание, улавянето на въглероден диоксид по време на производството и във въздуха е извънредно скъпа активност, която в допълнение усилва въглеродния отпечатък от човешките промишлени действия. Учени от Кеймбридж са намерили на този проблем.

Те са създали на ниска цена устройство, което може селективно да улавя въглероден диоксид по време на зареждане. В процеса на работа под натоварване, когато „ устройството ” се разрежда, CO2 се освобождава по следен метод и може да се събира за повторна приложимост или да се съхранява.
още по темата
Устройството съставлява суперкондензатор, чиито елементи са направени от безвредни и чисти материали за по-голяма екологичност. По-специално, електродите на суперкондензатора са направени от въглерод, получен посредством изгаряне на кокосови черупки, а като електролит се употребява морска вода.

Абсорбцията на CO2 от въздуха стартира, когато суперкондензаторът се зарежда. Въглеродният диоксид се всмуква интензивно от електролита в региона на негативния електрод. В поредност от опити учените са посочили способността на електролита да всмуква измерими размери въглероден диоксид.

В съпоставяне с, като нагряване на амин (един от органичните производни на амоняка), методът на суперкондензатора е по-икономичен и също така разрешава предпазване на електрическа сила, което прави това решение още по-привлекателно.

В момента учените не разполагат с готово решение на система за попиване на въглероден диоксид от атмосферата благодарение на, само че тяхната идея, разказана в сп. Nanoscale, е доста обещаваща.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР