Изследователи от института по технологии в Грузия са анализирали методите,

...
Изследователи от института по технологии в Грузия са анализирали методите,
Коментари Харесай

Учени изследват пчелите за разработване на здрави лепила

Изследователи от института по технологии в Грузия са анализирали методите, посредством които пчелите закрепят пъстър прашец за задните си крайници. Учудващо е какъв брой устойчиво прикован е товарът и с каква лекост го придвижват работничките до кошерите сполучливо.

Целта на учените е да открият по какъв начин да основат по-здраво лепило, което може се употребява както в бита ни, по този начин и в строителството и други

Цветният прашец е важен хранителен източник за пчелите и ефикасното му събиране и превозване са значими за оцеляването и на животните, и на растенията. За да предпазят скъпия си товар при стихия или по-влажно време, пчелите употребяват примес от слюнка и цветно масло, с цел да основат дейно водоустойчиво лепило. С помощта на нектара, който пият, те съумяват да отделят захарна слюнка, която слепя зрънцата пъстър прашец. Пчелите прибавят и растително масло, което да запази свойствата на нектара непокътнати при влажни условия.

Методът на добиването на „ пчелното лепило “ може да има разнообразни на практика приложения - при изработването на ленти, лепила, тиксо, уплътнители и силикон, използвани в структури или консуматорски артикули изключително във влажна среда.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР