Изследователи от английски университет са открили, че мъже с по-висок

...
Изследователи от английски университет са открили, че мъже с по-висок
Коментари Харесай

Интелигентните мъже изневеряват по-малко

Изследователи от британски университет са разкрили, че мъже с по-висок коефициент на просветеност ценят доста повече моногамията. 

За да доближи до сходно умозаключение, ръководителят на плана доктор Сатоши Каназава от Лондонската школа по стопанска система и политически науки проучва деликатно две огромни американски проучвания, свързани със общественото държание и IQ-то на хиляди подрастващи и възрастни.

Причината по-умната част от мощния пол да изневерява по-малко се криела в еволюционното ни развиване. Според същото проучване консерваторите са по-ниско интелигентни от либералите.

Каназава счита, че освободеният светоглед, ползата към добруването на другите обществени групи и етноси и моногамията при мъжете са знак за по-висока просветеност, тъй като излизат от схемата на генетичното възпроизводство и оцеляването посредством непосредственост до групата и по този метод тласкат еволюцията напред.

Атеизмът и вегетарианството също по този начин са метод да покажеш, че си „ освен това “, което също било белег за висок IQ.

Интересното е, че интелигентността при дамите няма връзка с верността им - умни или глупави, те постоянно избират да са с един главен сътрудник.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР