Изследователи на мита за Атлантида и учени от различни области

...
Изследователи на мита за Атлантида и учени от различни области
Коментари Харесай

Атлант оживява през 1914 г.

Изследователи на мита за Атлантида и учени от разнообразни области се сплотяват към догатката, че атлантите са правели опити с човешката еволюция за да предотвратят загиването на своя континент. Боговете живели на Олимп, само че се спускали, с цел да оказват помощ на хората и да ги учат, влюбвали се в смъртни дами. От тях се раждали полубогове – герои. Всички тези същества са резултат от незавършения опит на атлантите, гласи набиращо известност съмнение.

Какво прекъсва този опит? Глобална злополука? Невероятно е, споделят атлантолозите. Предвиждайки я, атлантите пробвали да отидат в бъдещето, да запазят своята просвета и секрети познания. И за това се възползвали от хронокапсули – изкуствено основани пролуки във времето.

Руската преса оповестява през 1914 година, че съветски търговски транспортен съд прави експедиция в Атлантическия океан. С помощта на френски откриватели е изваден от дъното на океана незнаен предмет, сходен на саркофаг. Вътре в него се намирало изцяло съхранено тяло на атлант и ръкописи. Вестник „ Новое време ” разгласява откъс от разшифрования текст, разчетен незнайно по какъв начин от руско-френските търсачи на Атлантида. До непокътнатото тяло имало огромен свитък с надпис:

„ Аз съм Хормес, сановник и потомък на жреци. Привет на съзнателния човек, който в миналото ще прочете това. Съзнателно се погребах, с цел да възкръсна в по-добри времена. Ние, които се погребахме по този начин, сме доста. И всички ние ще оживеем и ще разкажем великата драма на Атлантида. Но в случай че нещо се случи и нашите тела бързо станат тленни, то знайте – Атлантида почина не внезапно. Тайната на неизбежната крах бе открита от нашите мъдри и йерофанти 7000 години обратно. Но когато съветът разбра, че гибелта е непредотвратима, бе решено да не се оповестява истината на милионите хора, до момента в който не настъпи решителния час, краят. Нека си живеят щастливо и безоблачно до злополуката “.

Неизвестно е къде през днешния ден е тази капсула и дали откриването й е действителен факт. След революцията в Русия през 1920 година капсулата попада в тайните лаборатории на руските служби, чиито началник е назначеният от Ленин Глеб Бокий. Посланието от Атлантида още веднъж се скрива. Бокий и сътрудниците му са потресени от видяното. Явно то е толкоз съществено, че в лабораторията са извикани тогавашните ръководители на страната. Не се знае какво са видели. Но част от присъствалите изпадат в транс или хипнотичен сън и това се случва на самия Сталин. Глеб Бокий е упрекнат в опит да зомбира съзнанието на ръководителите на партията и е разстрелян.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР