Изследователи идентифицираха нов тип фобия, свързана с . Този тип

...
Изследователи идентифицираха нов тип фобия, свързана с . Този тип
Коментари Харесай

COVID-19 създаде нова фобия

Изследователи идентифицираха нов вид уплаха, обвързвана с . Този вид тревога има три разнообразни съставния елемент: непрекъсната паника, прекомерни терзания и страхове и отбягване на срещи с хора.
Терминът " коронафобия " се вкарва за изложение на страха от ковид, който пречи на всекидневието на индивида. И макар че към момента не е публична диагноза, той е дефиниран като положение, в което хората изпадат, съобщи БГНЕС.
 Анализатори: Краят на коронакризата идва през април Анализатори: Краят на коронакризата идва през април
  Анализатори на една от най-големите банкови и финансови институции в света - JP Morgan, показаха оптимизъм във връзка с евол...
Името на разстройството идва от изследване, оповестено в " Asian Journal of Psychiatry " през декември 2020 година Изследователите са разпознали три съставния елемент на този характерен тип тревога: непрекъснато безпокойствие (което предизвиква признаци като тахикардия, промени в апетита и световъртеж); прекомерно безпокойствие и страх; и държание „ отбягване “ на всички, които са директно свързани с инфекцията или разпространяването на Ковид.
Хората с коронафобия заобикалят да вървят на публични места, да допират повърхности или да влизат в закрити пространства с други хора, даже в случай че това се смята за дребен риск. Те също по този начин евентуално ще показват прекалено повторение на несъмнено държание като миене на ръцете или разчистване.
Изследователите изясняват, че коронафобията „ може да утежни цялостното качество на ежедневното действие на индивида “. С други думи, тя може да обсеби всекидневието на индивида. Според изследване от февруари 2021 година човек с коронафобия почиства маската си за лице с дезинфектант три пъти дневно - може да утежни съществено здравето му след поемане на рискови частици.
Добрата вест е, че сходно на други тревожни разстройства, и коронафобията може да бъде лекувана. Това може да бъде реализирано посредством когнитивно-поведенческа терапия (CBT), която се оправя с сходни уплахи по отношение на чистотата и микробите, написа Metro.co.uk.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР