Изровените от бедствието по южното Черноморие тръби не са фекални,

...
Изровените от бедствието по южното Черноморие тръби не са фекални,
Коментари Харесай

Кметът на Китен: Тръбите са дъждовни, не фекални

Изровените от бедствието по южното Черноморие тръби не са фекални, а дъждовни. Това изясни в ефира на НоваТВ през днешния ден кметът на Китен Никола Марков, откакто заровени тръби бяха открити и на плаж там.

" Най-ниската точка в един курортен град е морето. Той довежда водите на половината град. Нормално е концесионерът да го покрие с пясък. Все отново на никого няма да му е прелестно да вижда тръби на плажа. Моля да се спре с всевъзможен тип нечиста сделка ", означи той.

И добави, че има извоюван план за създаване на воден цикъл в Бургаска област. А дъждовният колектор ще го има още половин година, тъй като е планувано построяването на нов и водата ще се зауства в двата края на плажа.  

И в Приморско бяха разкрити сходни тръби. Местният представител на туристическата камара Николай Николов също твърди, че те са за събиране на дъждовна вода.

" Вчера бях подготвен да отпия водата, с цел да покажа, че в действителност е дъждовна. 100% съм сигурен. Вътре плуваше рибка, което е доказателство, че е чиста ”, разяснява пък Николай Николов, представител на туристическата камара в Приморско.

Навремено е имало бетонен улей, който се е употребил като колектор на дъждовни води, добави той, и плажът постоянно е ставал " едно малко тресавище ".

" Нека не се изпада в нервност. Никъде в България дъждовната вода не се филтрира. Правим инспекции, само че не сме открили нарушавания ”, посочи той.

Директорът на Регионална инспекция за опазване на околната среда в Бургас Павел Маринов също разгласи, че става дума за регламентирани зауствания за дъждовна вода.

" Цветът е кафяв от калта в тръбите. Няма характерен аромат ”, изясни шефът той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР