Изригна гейзер, хвърляше нагоре колкото човешки бой. Водата беше повече

...
Изригна гейзер, хвърляше нагоре колкото човешки бой. Водата беше повече
Коментари Харесай

Коли на пловдичани с огромни щети. Кога ще пуснат водата?

Изригна гейзер, хвърляше нагоре колкото човешки пердах. Водата беше повече от тази в Марица. Не можах да изляза от блока, с цел да отида на работа – стигаше до входа. Гумите на всички коли начело бяха покрити с вода. Това описа Жеко Стайков. Мъжът живее на бул. " Победа " №57 и е измежду наранени от повредата в резултат на спукан тръбопровод, която стана тази заран в Пловдив, осведоми

Голяма част от булеварда бе под вода, а десетки коли бяха наводнени. В момента водата от улицата е изпомпана, само че придвижването в региона към момента е спряно. На място има полицейски екип, който контролира трафика.

С маркуч, кърпи и кофи Стойков се опитваше да подсуши фолксвагена на щерка си. Той изясни, че има автокаско, само че към момента не е звънял на застрахователите. „ Двигателят е починал, цялостен е с вода. Никаква електроника не работи. Запаля ли я, ще блокира”, изясни потърпевшият. А до момента в който изгребваше, даже се пошегува: Може да напоявам равнища. Абе, няма оправия.

Десетки хора от квартала също от сутринта се суетяха към наводнените си коли.



„ Всичко е мокро, цялостно е с вода. Алармата е блокирала и мога да отворя единствено едната врата. Не знам какво да правя”, притесняваше се Надежда Стоянова. Жената изясни, че има единствено наложителната застраховка Гражданска отговорност. „ Казаха ми, че тя не покрива сходни вреди. Посъветваха ме да пусна тъжба до ВиК”, уточни Стоянова.

Цветелина, собстевеничка на различен наводнен фолксваген, пък се ядосваше, че го купила преди два месеца и не съумяла да му не порадва. „ До средата на гумите беше водата. Всичко вътре е мокро. Все отново ме успокоиха, че щом не е стигнало до капака, няма да има проблем с двигатели”, изясни дамата. Тя даже съумя да възпламени и да реалокира авнтомобила си.

От ВиК оповестиха, че повредата е станала на мястото, където магистралният тръбопровод се пресича с тръби на топлофикация. „ Разчистваме сега, с цел да преценим провалите, които са огромни по първична преценка ", обясниха от сдружението. На този стадий не е ясно по кое време казусът ще бъде отхвърлен.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР