Изричането на думичката съжалявам“ не е никак лесно, особено когато

...
Изричането на думичката съжалявам“ не е никак лесно, особено когато
Коментари Харесай

Сгреших, съжалявам!

Изричането на думичката „ скърбя “ не е по никакъв начин елементарно, изключително когато би трябвало да се извините на ваш сътрудник за неточност, която сте създали.

„ За нас е мъчно да демонстрираме накърнимост “, споделя Ан Мари Сийгъл, коуч от Стамфорд, Кънектикът. „ Ние не обичаме да признаваме, че сме създали неточност. Много значимо обаче е да знаете по какъв начин да извините на човек, с който работите “, прибавя тя.

Това обаче е урок, чието научаване лишава известно време на множеството хора. Понякога фирмената просвета на компанията също способства за основаването на бариери и спънки пред изразяването на откровено страдание.

„ Много работни места сътвориха работна просвета, в която съвършенството е издигнато на фундамент. Служителите на тези компании се опасяват да признават грешките си, тъй като гледат на това като на знак за уязвимост “, споделя Хена Прайър, коуч от Филаделфия.

Въпреки всичко това, способността на човек да дава откровени извинения, когато такова е належащо, е извънредно потребна за разрешаването на спорове и поддържането на добра известност на работното място.

Ето няколко съвета, които ще ви оказват помощ да подберете вярното опрощение в някои от най-често срещаните обстановки на работното място, които изискват такова:

Направили сте неточност, която е навредила на репутацията на ваш сътрудник

Всички поставяме огромни старания, с цел да изградим си изградим позитивен имидж в работата. Сами може да стигнете до извода, че в случай че накърните репутацията на ваш сътрудник по някакъв метод, наложително би трябвало да му поднесете опрощение.

Нека си представим, че сте дали на ваш сътрудник данни, от които той се е нуждаел, с цел да притегли значим клиент. Данните обаче са били неверни и сътрудника ви е изгубил вечно този клиент. Заради вашите неточности имиджа на сътрудника ви е понесъл вреди както в очите на този клиент, по този начин и в тези на шефа ви.

Важно е да поемете отговорност за грешката си и да кажете на вашия сътрудник какво тъкмо ще извършите, с цел да помогнете за възобновяване на неговата известност.

Пример: „ Много скърбя за случилото се!Поемам цялостна отговорност и ще кажа на шефа ни, че грешката беше моя. “

Не сте дали отговор в точния момент на значим имейл

Забравили сте да отговорите на незабавен имейл от ваш сътрудник? Свържете се при първа опция с него и му предложете да му помогнете с каквото можете, поучава Кортни Темплин от JB Training Solutions.

Пример: „ Току що видях, че съм пропуснал твой имел. Много скърбя. Оставям всичко друго настрани, с какво мога да ти оказа помощ? “

Закъснели сте за среща

„ Ако знаете, че ще закъснеете за някаква среща, уведомете авансово индивида, с който би трябвало да се срещнете или този, който е виновен за събирането – по този метод вашето забавяне няма да бъде признато като демонстрация на пренебрежение и липса на интерес “ споделя Илай Хоуайек, основен изпълнителен шеф на Crafted Career Concepts. Ако не сте пропуснали тази стъпка, то извинението е наложително.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР