Изречете името Том Хенинг Йовребьо на всеки фен на Челси

...
Изречете името Том Хенинг Йовребьо на всеки фен на Челси
Коментари Харесай

Скандалният съдия на Челси – Барселона призна грешката си

Изречете името Том Хенинг Йовребьо на всеки почитател на Челси и евентуално ще получите дълга гневна дрънканица.

Изминаха тъкмо 13 години, откогато Йовребьо затвърди статута на изверг за цялостен живот на "Стамфорд Бридж " - мястото на най-скандалното му съдийско закононарушение. За последователите на "сините " въпросната вечер остава мъчителна тематика.

На 6 май 2009 година Челси посрещна Барселона в западен Лондон за решителен полуфинален реванш от Шампионската лига, с общия резултат 0:0 след патова обстановка в първата среща. Майкъл Есиен обаче нанесе зрелищен удар от воле, изстрелвайки домакините напред в резултата.

Барселона имаше потребност единствено от изравнителен гол, с цел да премине към финала, до момента в който Челси обезверено искаше да се класира за него. Това по този начин и не се случи, откакто през идващите минути до края Йовребьо отхвърля три явни дузпи за Челси. В края сърцата на "сините " почитатели бяха дефинитивно разрушени след гол на Андрес Иниеста.

"Сигурен съм, че краят на мача щеше да е доста по-лесен за съдийската бригада, в случай че този гол не беше маркиран ", призна Йовребьо пред Sportsmail.

"It wasn't my best day, really, " said referee Tom Henning Ovrebo after his performance in Chelsea's Champions League semi-final against Barcelona in 2009.
— murmu (@murmuCFC)
"Челси щеше да се класира на край и техните почитатели щяха да си кажат: "Може би трябваше да бъдат отсъдени няколко дузпи, само че това няма значение, тъй като сме на край. "

"Разбира се, че като арбитър си наясно, че сходен гол провокира полемики и несъгласия. В главата ти може да се прокрадне мисъл за враждебната атмосфера, само че е значимо да си фокусиран. Не е елементарно, само че няма по какъв начин да мислиш за към този момент отминалата обстановка. "

"Трябваше да останем съсредоточени макар напрежението на трибуните. Това е част от играта. Не мисля, че почитателите на Челси са прави да желаят четири от пет дузпи, само че всеки който познава разпоредбите на играта, знае, че е трябвало да има дузпа ", призна съдията.

"Преди ВАР това се случваше постоянно. Понякога ропускаш дузпа, червен картон или друго решаваща обстановка. Всеки знае, че е трябвало да има дузпа. Те могат да имат друго мнение за ситуациите, аз няма по какъв начин да Ви дам верния отговор ", добави реферът.

Referee who screwed Chelsea against Barcelona in 2009 admits he should have given penalty ⚽️
— Wowzer Sports (@WowzerSportsUK)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР