Изразяваме своята солидарност и подкрепа към нашия колега прокурор от

...
Изразяваме своята солидарност и подкрепа към нашия колега прокурор от
Коментари Харесай

Асоциацията на прокурорите: Опитите за натиск върху магистрати, чрез всяване на страх, са в пълен разрез с европейските ценности

Изразяваме своята взаимност и поддръжка към нашия сътрудник прокурор от Специализираната прокуратура /СП/. Това се споделя в позиция на Асоциацията на прокурорите в България /АПБ/ във връзка брифинга на прокуратурата, на който бяха оповестени обстоятелства за отправени закани за ликвидиране във връзка с прокурор, посредством слагане на писмо в кабинета на магистрата с патрон диаметър 19 х19 и записка.

" Подобни опити за оказване на напън върху магистрати, посредством всяване на боязън, са в цялостен прорез с европейските полезности, към които страната ни се стреми към този момент дълги години. Българските прокурори и АПБ изрично не одобряват и се опълчват на всяка форма на принуждение и опити за напън при осъществяване на служебните отговорности към прокурорите и магистратите като цяло ", декларират от съсловната организация.

Особено притеснително в тази ситуация е, че се касае за офанзива против настоящ прокурор от СП, наблюдаващ каузи с извънреден публичен интерес, с явната цел за пропадане на тези производства, което би се отразило отрицателно върху цялостния имидж на страната ни пред европейските институции, акцентират от АПБ.

Оставаме поредни в непримиримостта си към всевъзможни форми на уронване престижа на правосъдната власт посредством лични офанзиви към магистрати от системата на Прокуратура на Република България. Призоваваме към законосъобразно, професионално и отговорно държание от страна на всички държавни органи, ангажирани в битката с престъпността, както и към социална непоносимост към сходни уродливи прояви!
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР