Изразявам съболезнования на близките и на страната ви. Вчера България

...
Изразявам съболезнования на близките и на страната ви. Вчера България
Коментари Харесай

Заев: Лично Янев и Радев ме информираха за инцидента, минути след като е станал

Изразявам съболезнования на околните и на страната ви. Вчера България загуби девет човешки живота при пожар в старешки дом. А през днешния ден Македония загуби 45 живота, животи на младежи, детски животи. Това е страшна покруса, която се случи насредата на пътя към дома на тези хора. 

Това съобщи на ексклузивен брифинг македонският министър председател Зоран Заев.

Искам да споделя моите откровени съболезнования на целия македонски народ към българския народ за загубата на човешки живот. Наистина бях осведомен безусловно минути след случая тази нощ от Стефан Янев и Румен Радев за станалото, описа той.

Работата по случая е на доста високо равнище. Всички институции работят дружно, доверието е извънредно огромно. Неописуема е болката на почернените фамилии. Посетих потърпевшите в болничното заведение. Всички са в относително положително физическо положение, няма хора с заплаха за живота. Създадохме съгласуваност и с нашите управляващи пациентите да бъдат превозени до болничното заведение в Скопие, а тези, които не се нуждаят от болничното лекуване - вкъщи, уточни Заев.

В момента не бих коментирал аргументите, довели до случая, защото специалистите би трябвало да отговорят на тези въпроси. Защото единствено по този начин е вярно. В момента се разисква народен ден на печал в Македония. 

Искам да ви благодаря още един път, че толкоз бързо ме информирахте за тази покруса, с цел да можем да дойдем в точния момент и да осведомяваме фамилиите, добави той.

Ден на печал евентуално ще бъде разгласен и у нас, добави Стефан Янев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР