"Изразявам абсолютно отрицателно становище по отношение на това, една такава

...
"Изразявам абсолютно отрицателно становище по отношение на това, една такава
Коментари Харесай

Цацаров е твърдо против агенцията по корупция да притежава СРС

"Изразявам безусловно негативно мнение във връзка с това, една такава организация да има механически капацитет за потребление на специфични разследващи средства ", написа "24 часа ".

Това съобщи основния прокурор Сотир Цацаров след срещата с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, на която двамата разискаха предлагането на алените за антикорупционен закон.

"Тя (агенцията-б.а) може да употребява СРС, само че не и да има техническия капацитет. Има държавна организация за механически интервенции, има профилирана организация, т.е. организация ДАНС, която се занимава с това. Но в случай че и тази организация или комисия, както е в законопроекта на министерството на правораздаването има опция да има техническа опция за специфични разследващи средства, мисля, че това ще бъде извънредно нездравословно ", разяснява Цацаров.

"Дискусията, която бе извършена вътре, преди всичко за мен най-малко е полемика от професионална позиция. Аз не мога да давам политически оценки нито на единия, нито на другия законопроект. В последна сметка това кой, да го нарека по този начин вид, ще бъде предпочетен е решение на хората, които работят и гласоподават в тази зала. Забележките, рекомендациите, мненията, които изказах са само и единствено от професионална позиция ", съобщи Цацаров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР