Изравнителните сметки за отоплителен сезон 2021/2022 за клиентите на Техем

...
Изравнителните сметки за отоплителен сезон 2021/2022 за клиентите на Техем
Коментари Харесай

„Техем“: Изравнителните сметки за парно са готови

Изравнителните сметки за отоплителен сезон 2021/2022 за клиентите на " Техем " в София към този момент са оповестени на потребителския портал, оповестиха от сдружението. Както всяка година, в период до 15 юли 2022 година ще бъдат предоставени на клиентите на книжен притежател.

Това са осведомителни сметки, които ще бъдат фактурирани от топлофикационното сдружение в столицата към 15 август. Към момента към момента има 4418 парцела, които не са обезпечили достъп за годишен доклад , а уредите, инсталирани в тях, са образни. Тези клиенти могат да заявят в допълнение посещаване до 31 август.

" Тази година записваме, че парцелите, които не обезпечават достъп, понижават, което се дължи на множеството инсталирани радио разпределители, топломери и водомери, които се четат отдалечено . Затова и съумяваме да обработим данните от докладите и съставим сметките в по-кратки периоди ", разяснява Милена Стоянова, шеф на " Техем ".

Значителен растеж бележи броят на инсталираните водомери с отдалечено отчитане, над 19 хиляди за последната година. Общият брой на инсталираните отдалечени уреди " Техем " на територията на София нараства до над 644 хиляди . Расте и броят на постройките, които минават на месечен отдалечен доклад без изравнителна сметка, които към този момент са над 350. " Клиентите правят оценка преимуществата на отдалечените уреди от ден на ден, както и извършват условията на Закона за енергетиката за наложително монтиране на такива при належащо преоборудване ", добавя Милена Стоянова.

Уредите в над 1100 здания, клиенти на " Техем ", все още са регистрирани на 100 %, което значи, че за тези клиенти няма да има корекции на изравнителните сметки в резултат на пожелан спомагателен доклад от съседи, неосигурили достъп.

Неосигуряването на достъп за годишен доклад до уредите даже на един клиент в постройката значи начисляване на оптималната мощ на този консуматор и следващи корекции в изравнителните сметки на всички клиенти, напомнят от компанията. В Наредбата за топлоснабдяване са планувани наказания при неотчетени, остарели или изчезнали самостоятелни водомери, а точно длъжностен разход до 280 л./ден на човек (на месец това значи до 8 куб. метра или годишно до 100 куб. метра на човек). Неосигурилите достъп за доклад могат да изискат в допълнение посещаване до 31 август 2022 година След тази дата не се одобряват възражения и поръчки за доклад, написа в съобщениет
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР