Израждането на Югоизточния обход от Скобелева майка до Асеновградско шосе

...
Израждането на Югоизточния обход от Скобелева майка до Асеновградско шосе
Коментари Харесай

Програмата на АПИ в Пловдивско: Околовръстното, части от Карловско и два пътя от Асеновград

Израждането на Югоизточния обход от Скобелева майка до Асеновградско шосе и ремонта на останалата част от Околовръстното шосе – от разклона за Първенец до Пазарджишко шосе, са вкарани в програмата на АПИ за 2022 година. Това оповестиха от Агенцията, като обявиха, че План-програмата за ремонт на секторите от републиканската пътна мрежа в интервала 2022-2025 е пред довеждане докрай и одобрение.

В нея се чака да има още три обекта от Пловдивска област – пътищата Асеновград – Садово, Асеновград – Първомай, както и 3 км от Карловско шосе – от табелата на Пловдив до разклона за автомагистралата.

Както TrafficNews заяви към момента не се знае въпросните обекти по какъв начин ще се действат – дали през контракта за настоящи поправки, или обособени публични поръчки за всеки от обектите.

От АПИ също споделят двусмислено по какъв начин ще не престават ремонтите по републиканската пътна мрежа.

„ Ремонтната стратегия на републикански пътища до 2025 година ще включва разработване на механически планове за главен ремонт или реорганизация на трасета и уреди, осъществяване на строително-монтажни работи на сектори с обезпечена планова подготвеност, както и настоящи поправки и действия по поддържането”.

От организацията предоставиха и информация по отношение на предложенията на жителите за пътища, които са наложителни за приемането на програмата.

„ За област Пловдив са постъпили 23 оферти на жители за ремонт на републикански пътища. От тях три са за възобновяване на мостови уреди – над р. Марица на път III-667 Първомай – Градина, над р. Мечка в гр. Първомай и над р. Черкезица в Поповица.

Сред подадените оферти за ремонт на пътища са обновяването на сектора от Подбалканския път I-6 в област Пловдив, на южния Околовръстен път на Пловдив, съвпадащ с второкласния път II-86 Пловдив – Смолян, както и прави от път II-56 Павел баня – Брезово, път II-66 Поповица – Чирпан, път III-565 Пловдив - Рогош – Чоба, път III-805 Пловдив – Радиново, път III-642 Калояново – Михалци, път III-641 Васил Левски – Баня.

Получените оферти се преглеждат детайлно от специалистите в пътната организация. След одобряване на ремонтната стратегия окончателният лист с пътищата ще се разгласява на интернет страниците на Министерство на регионалното развитие и на АПИ”, споделят от АПИ.

Припомняме, че тази седмица бяха отворени и ценови оферти за новия лъч на Околовръстното шосе.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР