Израелците, които в тези трудни дни искат да се поразходят

...
Израелците, които в тези трудни дни искат да се поразходят
Коментари Харесай

Разрешиха на израелците разходки и спорт на сто метра от дома

Израелците, които в тези сложни дни желаят да се поразходят или да потичат, бяха инструктирани през днешния ден, че това може да стане единствено в границите на 100 метра от домовете им, до момента в който траят строгите ограничавания за въздържане на ковид.

Ограничението бе въведено, тъй като макар досегашните ограничения улиците бяха цялостни с бягащи и спортуващи или просто разхождащи се хора, освен това постоянно на групи. Това съществено разтревожи здравните управляващи и те дадоха рекомендация на държавното управление да затегне ограниченията. Онези, които не ги съблюдават, са застрашени от наказания, вариращи от солени санкции до 6-месечен затвор.

В Израел до момента са регистрирани над 2000 инфектирани, като петима от тях са умряли.

Новите рестрикции още повече разредиха публичния превоз и изискват работодателите да ревизират чиновниците си за температура. Те би трябвало връщат тези, които имат над 38 градуса.

Хората би трябвало са си стоят у дома, в случай че е допустимо, учебните заведения са затворени, доста търговски заведения са затворени, което стана причина над 500 000 души досега да останат без работа. На частния бранш е подредено да ограничи броят на работещите на едно място до 10 души или до 30 на 100 от общия брой на работещите в компанията. Повечето от заетите в обществения бранш са пуснати в отпуск.

Общественият превоз, въпреки и към този момент с разводнен график, беше в допълнение стеснен, като пътува единствено до и от "жизнено значими обекти и предприятия ", а в такситата може да се вози единствено по един пасажер. Израелците обаче могат да вървят с колите си на работа или за насъщни покупки. Фирмите за доставки на храни по домовете означават взрив.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР