Израелското правителство разреши възстановяването на риболовната зона край бреговете на

...
Израелското правителство разреши възстановяването на риболовната зона край бреговете на
Коментари Харесай

Израел разреши на палестинците да ловят риба

Израелското държавно управление позволи възобновяване на риболовната зона край крайбрежията на линията Газа до нормалните 6 морски благи (около 11 километра). Това оповестява вестник The Times of Israel.

Риболовът е значителен източник на приходи и прехранване за локалното население, напомня изданието. По тази причина Израел неведнъж е употребявал размера на риболовната зона като инструмент за оказване на напън върху палестинското коренно придвижване Хамас, написа вестникът.

Освен това Израел отвори още веднъж граничните си пунктове с линията Газа. От през днешния ден контролно-пропускателният пункт Ерез ще бъде отворен за задгранични публицисти, филантропични служащи, както и за тези, които минават границата по филантропични аргументи - да вземем за пример за жителите на линията Газа, които получават здравна помощ в Израел. Търговският пункт Керем Шалом също се отваря за доставка на гориво и филантропична помощ за линията Газа.

На 20 май Израел одобри самодейността на Египет за двустранно преустановяване на огъня с Палестина. Според публично изказване на държавната пресслужба израелският кабинет на министрите по въпросите на сигурността гласоподава единомислещо в поддръжка на решението. Хамас от своя страна съобщи, че ще съблюдава примирието, в случай че Израел се придържа към него. Споразумението за преустановяване на огъня влезе в действие в 2 часа сутринта на 21 май.

Влошаването на спора сред Палестина и Израел стартира със конфликти в Източен Йерусалим. На 10 май палестинските групи Хамас и Ислямски джихад, основани в линията Газа, започнаха солиден обстрел на Израел - общо над 3 000 ракети бяха изстреляни в цялата страна. В отговор израелската войска активизира 5000 запасняци и нанесе въздушни удари против цели в линията Газа. В резултат на ескалацията на палестино-израелския спор бяха убити 12 израелци и най-малко 230 поданици на линията Газа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР