Израелското министерство на здравеопазването съобщи, че е открило два случая

...
Израелското министерство на здравеопазването съобщи, че е открило два случая
Коментари Харесай

В Израел откриха неидентифициран вариант на SARS-CoV-2

Израелското министерство на опазването на здравето заяви, че е разкрило два случая на неидентифициран вид на новия ковид, които комбинират подвариантите на омикрон ВА.1 и BA.2, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Този вид още не е прочут по света и двата случая са открити с помощта на PCR проби на летище „ Бен Гурион “ при влизане в Израел “, написа в официално съобщение на министерството. Двамата са били с леки признаци – тресчица, главоболие, мускулни болки, само че не са им били нужни специфични медицински грижи.

За ръководителя на тактиката против COVID-19 на израелското държавно управление Салман Зарка „ явлението с комбинираните разновидности е добре известно “ и на този стадий няма безпокойствие, че новият вид може да докара до тежки случаи.

Епидемиологичната конюнктура се утежнява в редица страни поради разпространяването на подварианта на омикрон ВА.2, който е изключително инфектиран. В края на февруари СЗО съобщи, че BA.2 не провокира по-тежки признаци от BA.1.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР