Израелското министерство на отбраната приветства пробив в разработването на по-евтина

...
Израелското министерство на отбраната приветства пробив в разработването на по-евтина
Коментари Харесай

Израел приветства пробив за лазерна система за ПВО

Израелското министерство на защитата приветства " пробив " в създаването на по-евтина лазерна противовъздушна защита , защото напрежението се повишава в района, откакто Иран удари американските цели като възмездие за убития военачалник Касем Солеймани, оповестява Агенция Франс Прес.

Лазерите, които към момента са в развой на разработка , биха могли да прихващат " всичко ", изстреляно по Израел , в това число ракети с дълъг и междинен обхват и дронове.

Новата технология, която Израел се надява да тества по-късно тази година , употребява електричество за зареждане на лазерите, като отстранява нуждата от ресурси от муниции , декларира формалният представител.

Лазерите ще бъдат употребявани за " допълнение " на съществуващите противовъздушни отбранителни системи , като системата " Железен купол " с дребен обхват на деяние, " Прашката на Давид ", която е ориентирана към закани със междинен обхват, и " Стрелата ", израелската система за прехващане на ракети с най-голяма надморска височина. Не е ясно по кое време системата ще стартира да действа .

Израел създава лазерна противовъздушна отбрана повече от три десетилетия , съгласно генерала в оставка Исак Бен Исраел. Според него, новата система употребява електрически, а не химически лазери, което я прави по-ефективна.

Длъжностно лице, което желае да не бъде разпознато, декларира, че системата може да бъде инсталирана на бронирани транспортни средства за прехващане на противотанкови ракети или минометен огън. Лазерите също могат да бъдат инсталирани на дрон .

Бен Исраел разяснява, че един от главните дефекти на лазерите е тяхната взаимозависимост от времето . Те разчитат на оптика с цел да ударят задачата си, което значи, че те не могат да бъдат употребявани при пясъчни стихии или когато гъсти облаци затрудняват видимостта. Но потреблението на лазери вместо муниции е извънредно на ниска цена и по-ефективно .

След като лазерът прихване задачата си, ще отнеме към секунда, с цел да се отстрани опасността . " Използваните системи за противовъздушна защита - Patriot, Hawk или зенитни оръдия - са неефективни, когато опасността е прекомерно непосредствена. Именно там (лазерната) система има преимущество. "
 Съединени американски щати отпускат $3,3 милиарда военна помощ на Израел
Съединени американски щати отпускат $3,3 милиарда военна помощ на Израел

Републиканецът Марко Рубио и демократът Крис Конс внесоха законопроекта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР