Израелското министерство на отбраната планира да използва софтуер, който анализира

...
Израелското министерство на отбраната планира да използва софтуер, който анализира
Коментари Харесай

Коронаметър“: Израел ще използва компютърен анализ, за да открива вирусоносители

Израелското министерство на защитата възнамерява да употребява програмен продукт, който проучва данни, събирани от мобилни телефони - създаден, съгласно израелски медии, от компанията за спайуер Ен Ес О - за да локализира евентуални носители на ковид, с цел да им бъдат взети проби, оповестява Ройтерс.

Министърът на защитата Нафтали Бенет съобщи, че за " коронаметъра " ще е нужно утвърждението на кабинета - което евентуално ще бъде обещано - както и мнение на основния прокурор по въпроса за отбраната на персоналната цялост, защото той има право да го блокира. Но в случай че бъде получена зелена светлина, планът може да проработи до 48 часа.

Израел към този момент тества по към 5000 души дневно за новия вирус. Израелските управляващи се надяват в скоро време да удвоят броя на тестванията. За да си оказват помощ обаче в задачата кого да тестват, управляващите употребяват наблюдаване от боен вид, с цел да наблюдават придвижването на жителите. Това провокира неодобрение от страна на правозащитни организации, че по този метод се нахлува в персоналното пространство.

Досега в Израел са регистрирани 4347 случая на ковид и 15 умряли.

Бенет съобщи, че следеното по клетките на мобилните оператори и геолокационните данни, което сега се употребява, към този момент не дава нужния резултат за разкриване на най-вероятните вирусоносители.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР