Израелският външен министър Израел Кац каза, че Турция едностранно е

...
Израелският външен министър Израел Кац каза, че Турция едностранно е
Коментари Харесай

Израел заплаши Турция с икономически последици, ако подкрепи Хамас“

Израелският външен министър Израел Кац сподели, че Турция " едностранно е нарушила " търговски съглашения с решението си да ограничи износа си към Израел и че Израел ще отговори с ограничаване от своя страна на артикули, идващи от Турция, съобщи Ройтерс.

Кац съобщи, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган „ още веднъж жертва икономическите ползи на народа на Турция, с цел да поддържа " Хамас " и ние ще отговорим със същото “.

Турция наложи през днешния ден ограничавания на износа на произведения от 54 разнообразни категории за Израел,

до момента в който не бъде оповестено преустановяване на огъня в Газа. Турското министерство на търговията уточни, че рестриктивните мерки на износа ще включват стоманени и стоманени произведения, строителни материали, машини и други

Новите ограничения против Израел бяха наложени, откакто Тел Авив отхвърли настояването на Анкара да се включи в доставките на филантропична помощ за палестинците в Газа от въздуха. 

„ Това решение ще остане в действие, до момента в който Израел, в границите на отговорностите си, произлизащи от интернационалното право, не разгласи неотложно преустановяване на огъня в Газа и не разреши задоволителен и непрестанен поток от филантропична помощ за линията Газа “, съобщи турското министерство, добавяйки, че Турция от дълго време „ не позволява продажбата на Израел на какъвто и да е артикул или услуга, които могат да бъдат употребявани за военни цели “. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР