Израелският президент Ицхак Херцог заяви, че съществуват ограничения, които не

...
Израелският президент Ицхак Херцог заяви, че съществуват ограничения, които не
Коментари Харесай

Израел обясни защо не може да изпрати на Украйна ПВО системи

Израелският президент Ицхак Херцог съобщи, че съществуват ограничавания, които не разрешават на Украйна да получи избрани системи за противовъздушна защита. Според него Израел е подготвен да даде на Киев несмъртоносни оръжия.

" Има оръжия, за които даже нямаме експортна версия. Има неща, които не трябва да попадат в ръцете на нашите врагове. Има секрети, които не можем да предадем. Но когато можем да помогнем, се опитваме да помогнем ", сподели пред CNN Херцог.

Той не се съгласи с рецензиите към позицията на Израел по отношение на доставките на оръжие, като означи, че Съединени американски щати и Европа са отказали да дават на киевското държавно управление някои типове военно съоръжение, съобщи news.bg.

Херцог означи също, че Израел проучва обстановката с потреблението от Русия на ирански безпилотни самолети.

От началото на нашествието Русия е употребила към 400 ирански безпилотни летателни апарата, с цел да нападна украинското население и инфраструктура, съобщи в сряда украинският президент Володимир Зеленски.

По-рано той съобщи, че Русия може да заплати на Иран за дроновете, като подкрепи иранската нуклеарна стратегия.

Херцог съобщи, че не разполага с съответна информация за такава договорка, само че означи, че " няма потребност от спомагателни доказателства, че Иран съставлява опасност за международния ред и непоклатимост ".

Преди дни украинският президент Володимир Зеленски също прикани Израел да се причисли към борбата против Русия и повтори настояването на страната си за израелски системи за противовъздушна защита.

През септември Зеленски още веднъж съобщи, че е " шокиран " от обстоятелството, че Израел не е дал на Киев противоракетни системи, които да му оказват помощ да противодейства на съветските офанзиви.

Досега Израел не е дал военна поддръжка на Украйна и се е лимитирал до изпращане на филантропична помощ в страната и даване на здравна помощ на украинци, ранени във войната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР