Израелският президент Ицхак Херцог каза днес, че няма нищо по-ужасно

...
Израелският президент Ицхак Херцог каза днес, че няма нищо по-ужасно
Коментари Харесай

Израелският президент към Блинкен: Искът срещу Израел пред Международния съд е абсурден

Израелският президент Ицхак Херцог сподели през днешния ден, че " няма нищо по-ужасно и неуместно " от желае, импортиран от Република Южна Африка (РЮА) в Международния съд, в който се твърди, че Израел прави " геноцид " в линията Газа, съобщи Ройтерс.

 

В диалог с американския държавен секретар Антъни Блинкен Херцог упрекна Претория в двуличие поради формираното дело на РЮА против Израел, чуванията по което ще стартират вдругиден, и благодари на Вашингтон за поддръжката му за еврейската страна, която твърди, че прави всичко по силите си, с цел да избегне цивилни жертви в Газа.

 

Делото се концентрира върху цивилните жертви измежду повече от 23-те хиляди души, които съгласно данни на здравните управляващи в Газа са били убити в анклава от 7 октомври, когато стартира войната сред Израел и " Хамас ", съобщи Българска телеграфна агенция. 

 

" Всъщност нашите врагове от " Хамас " в своя правилник приканват за заличаване на Държавата Израел - единствената национална страна на еврейския народ ", сподели Херцог.

 

" Ще се явим пред Международния съд и гордо ще представим нашата позиция, че прибягваме до самозащита в сходство с най-присъщото ни право, според интернационалното филантропично право ", добави израелският президент.

  

Офанзивата на Израел бе провокирана от офанзивата на 7 октомври на ислямистки бойци на " Хамас ", които съгласно еврейската страна са умъртвили 1200 души и са отвлекли 240.

 

Оттогава израелските сили направиха разрушителни бомбардировки в огромна част от анклава и съвсем всички 2,3 милиона поданици на палестинската територия бяха прогонени от домовете си, което докара до филантропична злополука.

 

Израел упреква придвижването " Хамас ", което ръководи Газа от 2007 година, че е изложило на риск цивилни жители, защото се е прикривало с тях - нещо, което бойците на групировката отхвърлят. Еврейската страна упорства, че ще продължи офанзивата, до момента в който ислямисткото придвижване " Хамас " не бъде отстранено и останалите 132 заложници не бъдат освободени.

 

Израел би трябвало да победи, сподели Херцог, " тъй като това е война, която визира интернационалните полезности и полезностите на свободния свят ".

Израелската войска заяви, че към днешна дата 182 изралески бойци са били убити в боевете в Газа, показва Ройтерс.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР