Израелският премиер предупреди, че началото на офанзивата в южния град

...
Израелският премиер предупреди, че началото на офанзивата в южния град
Коментари Харесай

Началото на операцията в Рафах ще отнеме „известно време“ според Нетаняху

Израелският министър председател предизвести, че началото на офанзивата в южния град Рафах " ще отнеме известно време ", до момента в който интервенциите в Хан Юнис не престават. Бенямин Нетаняху още веднъж разяснява диалога с президента Джо Байдън, откакто Белият дом изостри тона към еврейската страна.
В началото споделих на президента - Хамас не може да бъде надвит, без израелските сили да влязат в линията Газа. В последния ни диалог му споделих - невероятно е да победим, без израелските сили да влязат в Рафах, с цел да унищожат останалите батальони на Хамас.
Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел

Следващата седмица във Вашингтон израелският боен министър ще разиска офанзивата с американския си сътрудник Лойд Остин. А от Иран - висшият водач аятолах Али Хаменей предизвести, че Израел ще загуби войната, без значение дали ще остане, или ще се отдръпна от анклава.

Канада стопира военните доставки за еврейската страна, до момента в който Европейският съюз и Организация на обединените нации дружно приканиха за прекъсване на огъня.
Изключително сме обезпокоени от войната в Газа и пагубната филантропична обстановка. Газа е изправена пред апетит. Това е недопустимо. Изключително значимо е да реализираме съглашение за бързо прекъсване на огъня, което освобождава заложниците и разрешава достигането на повече филантропична помощ до Газа.
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия

„ Нищо не оправдава отвратителните дейности на Хамас на 7 октомври и нищо не оправдава наказването за палестинския народ. Днес повече от половината от популацията - над 1 млн. души, са изправени пред пагубен апетит съгласно класификацията. Трябва да действаме в този момент, преди да е станало прекомерно късно “, съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън се насочи към Египет и Саудитска Арабия за срещи с водачите на двете страни. Визитата му е обвързвана с възможното помирение сред Израел и Хамас, освобождението на заложниците и изпращането на още храни и консумативи в линията Газа.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР