Израелският премиер Нафтали Бенет в телефонен разговор с руския президент

...
Израелският премиер Нафтали Бенет в телефонен разговор с руския президент
Коментари Харесай

Путин разговаря с премиера на Израел, обяснява му, че освен денацификация, гарантира неутралитет и не-ядрен статут


Израелският министър председател Нафтали Бенет в телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин показа вижданията си за обстановката в Украйна след контакти с водачи на няколко други страни. Това оповестиха в сряда от пресслужбата на Кремъл след диалог, извършен по самодейност на израелската страна, оповестява ТАСС.

" Обсъждането на обстановката към специфичната военна интервенция на Русия за отбрана на Донбас продължи. Нафтали Бенет изрази някои съображения в това отношение, като взе поради последните си контакти с водачите на редица страни ", се споделя в известието.

Кремъл прибавя, че Путин в диалога " изложи кардиналната позиция на съветската страна във връзка с изискванията за разрешаване на спора , в това число безусловното отчитане на ползите на сигурността на Русия, демилитаризация и денацификация на украинската страна, гарантиране на нейната неутрална и не-ядрен статут , както и признаването на съветския суверенитет над Крим и независимостта на Донецката и Луганската национални републики ".

След диалога президентите се договориха да продължат персоналните контакти .
 Русия призна за 498 свои жертви в Украйна
Русия призна за 498 свои жертви в Украйна

Информацията на ТАСС стартира със съобщаване на броя жертви от страна на Украйна

Руският президент Владимир Путин увери индийския министър председател Нарендра Моди, че Русия прави всичко допустимо, с цел да могат индийските жители безвредно да изоставен територията на Украйна .

Според пресслужбата на Кремъл, Моди се е обадил на Путин в сряда , те са разискали " въпросите за евакуацията на индийски жители , които сега са в Украйна ".

" Путин акцентира, че са дадени всички нужни указания и съветските военни вършат всичко допустимо, с цел да обезпечат безвредното извеждане на индийските жители от зоната на военни дейности и връщането им в родината им ", съобщи Кремъл. " По-специално съветската страна се пробва да провежда незабавна евакуация на група индийски студенти от Харков през филантропичния кулоар по най-краткия път за Русия ".

Въпреки това, " съгласно последна информация тези студенти в действителност са взети за заложници от украинските сили за сигурност, които ги употребяват като жив щит и по всевъзможен метод им пречат да изоставен към съветска територия. Отговорността в тази ситуация е напълно на Властите в Киев ", се споделя в изказване на Кремъл .

Пресслужбата на президента на Руската федерация посочи, че " водачите се споразумяха да продължат тясно съдействие, с цел да подсигуряват сигурността на индийските жители в Украйна ". От своя страна пресслужбата на индийското държавно управление също заяви за диалога, като означи, че е разискван въпросът за безвредната евакуация на индийските жители от конфликтните зони.

 Украйна заяви за повече от две хиляди убити цивилни жители
Украйна заяви за повече от две хиляди убити цивилни жители

Седми ден наруската инвазия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР